Сръбската баскетболистка Александра Катич е новото попълнение в „Дунав 8806“, научи „Утро“. Някои фенове в Русе може би си я спомнят по време на мачовете от последното издание на турнира „Русчук“. На 26 септември 2015 година тя излезе на терена в „Булстрад Арена“ с екипа на „Шумадия“ /Крагуевац/. Тогава отборът й загуби от „Дунав 8806“ с 59:82. 
Катич бе най-резултатна за своя тим и реализира почти половината му точки - 23. Тя вкара 4 пъти при 10 шута за 2 точки, наниза 4 тройки от 6 стрелби, сполучи при 3 от 4 наказателни удара, направи 2 борби, даде 4 асистенции. Така сръбкинята завърши с коефициент 18. Въпреки че „Шумадия“ зае последното място, Катич стана реализатор №1 на турнира, което говори най-малко за възможностите й на стрелец.
Високата 172 сантиметра Катич е родена през 1987 година. Играе на позицията гард, овакантена вече от прекратилата кариерата си Юрика Ша Брукс. Официалното обяснение на Брукс за раздялата с баскетбола като състезателка е стара травма, която й пречи да бъде пълноценна. 
С привличането на Александра старши треньорът на „Дунав 8806“ Георги Божков ще има в състава си втора сръбкиня. Другата е Биляна Степанович, който играе от есента на миналата година за русенския отбор.
Иначе Катич е четвъртата сръбска състезателка в историята на русенския клуб. Преди нея и Степанович мачове за „сините феи“ с шампионски титли в края на сезоните записаха Таня Чиров и Тамара Баич. 
„Дунав 8806“ ще открие пролетната кампания в „А“ група утре с домакински мач срещу „Левски“. Двубоят ще започне в 18 часа.