Баскетболистките на „Дунав 8806“ ще проведат днес първа тренировка за 2016 година. Според наша, но непотвърдена все още от клуба информация, към отбора ще се присъедини сръбска баскетболистка. Тя трябва да заеме квотата за трета чужденка вместо отказалата се от баскетбола американка Юрика Ша Брукс. През есента „Дунав 8806“ разчиташе на още една сръбкиня - Биляна Степанович. 
На 6 януари „сините феи“ ще бъдат домакини на „Левски“ в мач от първенството на „А“ група. Двубоят ще започне от 18 часа.  
Междувременно „Нефтохимик“ /Бургас/ се подсили с две зимни попълнения - националката Стефка Митева и украинката Олга Мазниченко.
Старши треньорът на „Дунав 8806“ Георги Божков смята, че зад отбора остава успешна 2015 година. 
„Няма как да не съм доволен - станахме шампиони за пореден път“, казва Божков пред bgbasket.com
Според него първите 5 тима във временното класиране на „А“ група са с изравнени възможности. 
„Чака ни много интересно първенство“, прогнозира той, като добавя, че традиционните цели пред „Дунав 8806“ са държавната титла и купата на страната.  
И според старши треньора на „Хасково“ Елена Станкова отборът й изпраща успешна година. Тя анализира, че „въпреки оскъдните финанси, успяваме да атакуваме челните места и в момента сме лидер в първенството“.
Станкова отчита, че броят на младите баскетболисти с качества бил твърде малък. Очакванията й през пролетния сезон е в тон с традиционната й стилистика: „На хората на Хасково много пъти съм казвала, че заслужават златния медал, но това е многокомпонентна величина и трябва да се нареди пъзелът, за да го осъществим“.
„Монтана“ може би е едно от най-добрите места за работа. Създадени са перфектни условия от ръководството и от кмета. Напълно доволен съм от престоя си тук“, хвали се старши треньорът на монтанки Стефан Михайлов-Стьопата.
И според него първите 5 отбора са равностойни.
„Адмирации за отборите, които играят с млади баскетболистки и им дават шанс да се развият“, не пести добри думи Михайлов. 
Положителна 2015 година отчита и старши треньорът на „Нефтохимик“ Дечо Коешинов. И той говори за равностойността на първите 5 тима, като дава примери с победата на „Берое“ срещу „Монтана“ и загубата на „Нефтохимик“ от Монтана“.  
„За Дунав 8806“ няма какво да говорим - това може би е най-добрият отбор в България“, признава Коешинов.