Сръбската националка в кану-каяка Николина Мишкович пристигна в Русе, за да тренира под ръководството на наставника в "Локомотив" Евгени Недев, научи "Утро". Двамата се засекли на световното първенство, което завърши преди няколко дни на канала в Пловдив. Тогава Недев бе ръководител на една от лагерните групи, сформирани под егидата на Международната федерация. След края на лагера Мишкович попитала русенския треньор дали може да води подготовка при него до световното за жени през август в Португалия. Тя уведомила и сръбската федерация. 
19-годишната сръбска кануистка е двукратна световна шампионка за девойки - на 200 метра в единична лодка и на двойка. Има и две европейски титли в тази възрастова група. Във визитката й са и две пети места от световни първенства при състезателките до 23 години и при жените. На шампионата в Пловдив завърши четвърта, на половин секунда от победителката на 200 метра.
"Ще тренирам при г-н Недев за световното при жените в Португалия. Надявам се, че после ще работим с него за олимпийска квота, тъй като голямата ми цел е медал от Олимпиадата", заяви пред "Утро" Николина Мишкович след тренировката вчера на езерото в Николово. 
Парадоксът е, че докато тя ще гребе в Русе със състезателките на "Локомотив", най-добрата българска кануистка Станилия Стаменова ще води подготовка в западната ни съседка при сръбски треньор. 
Явно в случая ще се потвърди правилото, че никой не е пророк в собствената си страна и че признанието обикновено идва от "чуждите".