Седмокласничката от Игнатиево, която изчезна от дома си на 9 декември и бе обявена за издирване едва 12 дни по-късно, е била предлагана в сайт за платена любов срещу 100 лева на час. Подозират, че може да е замесен 18-годишният й приятел.Вчера следобед 13-годишната Ивайла е била намерена, съобщиха за БЛИЦ хора от Игнатиево. Както вече съобщихме, девойката, която учи в СОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в Аксаково, дни наред беше в неизвестност, а родителите й се побъркваха от притеснение какво се случва с нея. Това не е първото изчезване на момичето, което след развода на родителите си останало да живее при баща си, а грижи по отглеждането му полагала най-вече баба й, която работи в чужбина и изпраща пари. 

Ивайла и преди е напускала дома си, като при последното бягство е била открита в Любен Каравелово, а с нея бил и приятелят й Веско.
И този път близките на момичето, както и майката на въпросния Веско, се усъмнили, че той знае къде е тя, въпреки че отричал. 
Междувременно, докато полицията и родителите на Ивайла я издирвали, 13-годишното момиче лъснало в обява за платена любов, пише intrigi.bg. "И искам да ви кажа,че полицията в Аксаково не се отзовава на сигналите на родителите. Човекът, който я държи, е определил среща на майката с телефонно обаждане. Тя сигнализира органите на реда и те... нищо. Не можели да се доверят на едно обаждане. Знам, че срещата се състоя... поставят условия... заплашват...И това ми било полиция!? Нямам думи за РУ на МВР гр. Аксаково!", пише варненският сайт, като цитира свои източници от Игнатиево.
През цялото време девойката е била някъде във Варна, обясниха за БЛИЦ запознати. Все още не е ясно при кого точно е било 13-годишното момиче, но е факт, че е било предлагано като проститутка, както и това, че с нея е бил Веско. 18-годишният младеж, който в момента изтърпява пробация за кражба, най-вероятно има пръст в историята с обявата, категорични са хора от Игнатиево. „Той отдавна си беше такъв, много е проблемен, изживява се като гангстер. Сега обаче вече трябва да влезе в затвора“, коментират те. И добавят, че майка му дори вдигнала ръце от него.
Във въпросната обява пък е посочено, че малолетното момиче е на 18 години, описани са и всички „екстри“, които то предлага. На снимките полуразголената 13-годишна девойка е заела различни пози. Вижда се също така, че е със същия панталон, с който е и на друга снимка с въпросния Веско. Фотосът е качен в личните профили на двамата в социалната мрежа. Уклонът на пълнолетния младеж към престъпното поведение си личи още от „заглавието“ му във „Фейсбук“ – там той се е именувал Кокаин Чо.
В момента с намереното момиче работят специалисти и се изясняват всички факти и обстоятелства по изчезването, както и с кого е било и какво е правело. Според запознати по всяка вероятност спрямо Ивайла ще бъдат приложени мерки по Закона за закрила на детето и не е изключено тя да бъде настанена в специален център.