Безумията в БФС нямат край - дисциплинарната комисия предизвестено реши вчера, че „Литекс“ трябва да бъде изваден от „А“ група заради прекратения мач срещу „Левски“! Ловчанлии водеха с 1:0, но след като съдията Георги Йорданов ги обезкости за нула време с два червена картона и даде дузпа за „сините“, напуснаха терена. Според правилниците прекратяването на двубоя означавало аут от групата за „Литекс“. Освен това ловчанлии трябва да платят 20 000 лева. Президентът на клуба Трифон Попов бе глобен с 15 000, защото наредил на футболистите да си тръгнат от терена на „Георги Аспарухов“. 
Решението на дисципа може да се обжалва в 7-дневен срок пред апелативната комисия, но е ясно, че едва ли ще има милост. Щом едните комисари наточиха гилотината, за другите остава задачата да дръпнат ръчката и да изпълнят директивата.   
През последните 25 години българският футбол се управлява така, както се кара чужда кола - всеки кара колкото може, без никой да пази и да поддържа. Но историята от вчера преля чашата. Не може „принципните“ му управници да съсекат „Литекс“ по такъв начин, а в същото време да накажат „Левски“ с 1 мач при закрити врати, защото някакъв фен със синьо шалче цапардосал делегата... с камък по главата! А защо дисципът не взе отношение след двубоя за купата, когато феновете на „Левски“ се биха до кръв с полицията на ловешкия стадион? Ама за онзи случай, казва дисциплинарната комисия, нямало достатъчно сведения, а пък и делегатът спестил мастилото.
Отвратителни двойни стандарти на лишени от всякаква чест добре платени слуги в БФС!
След ритника по ЦСКА и „Локо“ /Сф/, а сега и след изгонването на един от най-постоянните отбори в първенството „Литекс“ българският футбол направо ще цъфне. Само дето собственикът на „Лудогорец“ Кирил Домусчиев каза преди няколко дни, че съдийството на мача „Левски“-“Литекс“ е „престъпно и ако се продължава по този начин, ще извадя отбора от групата“.
Ако и тази закана бъде изпълнена, което е малко вероятно, за „Левски“ ще остане лесната задачка да печели купа след купа. „Славия“ пък най-сетне ще може да се вреди за Лига Европа. Други също ще намажат от намалението.
Важното е да се разчисти с „принципи“ пътя за „отбора на народа“, а другите кучета ги яли.