Реформаторите се гърчат и се опитват да кажат и изкарат, че дървото е желязно. Забавлявам се с исканията им за оставка на Борисов. Искрено се забавлявам в последните дни, когато слушам реформаторите. Смея се с глас. Даже жена ми се чуди какво става с мен. Това сподели пред bTV историкът проф. Божидар Димитров.„Какви трусове се случват толкова, че да ги слушаме реформаторите. РБ имат общо 7,5%. ДБГ имат 3-4 %, а другите са по процент. ДСБ пък имат с 0,5%. И точно те му казват на Борисов да даде оставка и направи нов кабинет. Ми не е ли смешно това”, попита Божидар Димитров.

Според него има и други коалиционни партньори, така че Борисов няма да остане сам. „Барековци има разни, независими. Дори само с ПФ и АБВ той има нужните гласове. Кабинетът си е стабилен. Реформаторите няма да напуснат. Само тази, дето имат 0,5%, ще са в опозиция. Власт не се дава така лесно. Нали има насрочени обществени поръчки. Нали по 20% от обществените поръчки отиват за комисионни. Това е истината. Защо седят, ми ето за това седят. Не се напуска власт ей така, партиите нали затова се борят”, добави Димитров. 

Историкът нападна остро и здравния министър Петър Москов и каза, че не е направил никакви реформи. „Реформите са мантра? Какви реформи е направил Москов? Срещу него стоят всички лекари, които искат бездънната каца, наречена Здравна каса, да продължи да съществува в този си вид. Реформа не е да уволниш няколко човека. Реформа е да поправиш бездънната каца, а това не се случва. Факт ли е, че парите за здраве са повече, а ефект няма. Така е, нали”, каза още той. 

Димитров говори и за визитата на турския премиер Ахмед Давутоглу у нас и сподели, че именно визия като неговата ни липсва. „Давутоглу написа и изпълнява програма за развитието на Турция за следващите 50 години напред. Той е по-харесван от САЩ и ще видите, че скоро американците ще хлъзнат Ердоган и ще го махнат. Щом Турция стане президентска република, Давутоглу ще стане президент. Политическият елит у нас пише програма за 4 години, защото толкова смятат да управляват. И това е нашият проблем”, завърши историкът.