Убийците на свекървата на Нели Куцкова отпрашили за Слънчев бряг, след като умъртвили възрастната жена. Там изкарали седмица, след което мислели да духнат през граница. Един от килърите - Станислав Маламов разказал на брат си, след като вече бил заловен, как е починала Надежда Куцкова.

Димитър Маламов в събота е ходил при брат си в ареста в София на бул. „Г. М. Димитров". Станислав Маламов е арестуван заедно с другия обвинен за убийството - благоевградчанина Велик Корчев, в Бургас, на път за летището. Велик Корчев имал човек, който щял да им помогне да избягат зад граница. По пътя за летище Бургас са арестувани, полицаите са нанесли три-четири удара на Станислав по краката и гърба.

Приятелят му Велик се опитал да избяга, но е заловен. Заради нанесените му многократно удари се е наложило да го транспортират до болницата, за да му зашият раната на главата, след това е заведен в ареста. Станислав заявил пред брат си, че много съжалява и че двамата с Велик не са искали да убиват Надежда Куцкова, съобщава Struma.bg.

Ето какво е разказал Станислав пред брат си за обира, завършил за жалост със смъртта на Надежда Куцкова:

На 31 декември 2013 година Велик е бил на гости при жената, от която той има дете, апартаментът й се намира точно срещу този на свекървата на съдия Куцкова. Обирът е бил планиран от Велик, който през цялото време е наблюдавал обстановката при възрастната жена. Станислав смята, че Велик е планирал обира като отмъщение срещу съдийката, защото преди време са водени дела за наркотици, а съдия по делата е била Нели Куцкова. Имало е гости при възрастната жена преди обира, след като гостите се разотиват, Велик е отишъл в квартирата на Станислав с думите, че ще обират апартамент. Отиват на мястото, Велик, който е професионалист в отварянето на ключалки, с две щраквания отваря вратата.

Двамата влизат в апартамента, но в този момент възрастната жена отива да провери какво става. Станислав и Велик са с ръкавици и маски от чорапогащници на главата. Станислав й запушва устата, за да не крещи, през това време Велик тръгва да търси плячка. След 2-3 минути Станислав вижда, че бабата пада на земята, побутва я, но тя не реагира... До този момент Велик е открил само 1000 лв., тръгват да бягат, като оставят вратата леко открехната. Стигат до кв. „Красно село" пеш, когато Велик установява, че са му изпаднали личната карта, цигарите и джобен нож.

Тогава им става ясно, че ще бъдат заловени, но решават да заминат за Слънчев бряг с влак. В курорта остават една седмица, след това отиват в Бургас. След като парите им привършили, Станислав се обажда на 3 февруари на майка си, за да му изпрати 100-200 лв. Майка му го моли да се върне в Сандански, но той отказва. На 6 февруари на път за летището три автомобила със спецполицаи от Службата за борба с организираната престъпност спират автобуса, в който били Станислав и Велик, и осуетяват опита на двамата за бягство в чужбина. Оттогава Станислав Маламов и благоевградчанинът Велик Корчев са в ареста.