„Булстрад Арена“ ще посрещне една от най-боготворените групи в историята на рока - британската „Дайър Стрейтс“, а Русе ще бъде единственият български град в европейското турне на британците „The Dire Straits Experience“. Шоуто ще бъде на 21 март, съобщиха мениджърите на залата Боби Велков и Иван Драндийски.
Русе е правилният град, заяви представителят на организаторите на българската спирка на легендите Мартин Стоянов. 
Той обясни, че организаторът на двата концерта на групата в Букурещ не е харесал идеята за гостуването и в Русе, тъй като това ще намали публиката в румънската столица, но фактът е, че градът ни се е преборил за престижното домакинство. 
9 музиканти и 6 души технически персонал пътуват с частен самолет и ще пристигнат веднага след втория концерт в Букурещ, обясни Драндийски. 
Билетите за концерта на авторите на „Братя по оръжие“ са на цени от 30, 40, 50 и 60 лева - три пъти по-ниски от румънските и ще бъдат в продажба от понеделник в мрежата на Ивентим. 
Продължаваме да сбъдваме мечти, казахме, че тази зала ще промени тотално живота в Русе и ето че това става факт, каза кметът Пламен Стоилов.
Той призна, че е много голям почитател на „Дайър Стрейтс“, младежките му години минали под знака на тяхната музика, но никога не е вярвал, че ще ги види на живо.
Кметът посочи, че до две седмици ще приключи работата по двата най-големи строителни обекти от 40 години насам - кръговото до полицията и пробивът „Кауфланд“, а перспективата е около зала „Булстрад Арена“ да се оформи третият център на града - след стария на пл.“Батенберг“ и този на пл.“Свобода“.
Планираме за следващата Коледа площадът до залата да стане територия за коледен базар също като във Виена - едно към едно, с наденичките, с греяното вино, с подаръците. Ние наистина ще променим тотално самочувствието на русенци, каза Стоилов. 
Целта ни е всяка седмица в залата да има по едно значимо събитие, продължи кметът, като обяви, че в ход е процедура за отделяне на залата от търговското дружество, като 49% в бъдещото самостоятелно дружество ще бъдат на Общината, а 51% на основния инвеститор.