„Тенкю вери мач, Рус!“ Така виртуозният саксофонист и член на оригиналния състав на „Дайър Стрейтс“ Крис Уайт поздрави публиката в „Булстрад Арена“, очакваща да чуе най-доброто от любимата си група „Дайър Стрейтс“. Залата не беше пълна докрай, но пък всички дошли знаеха точно какво да очакват и му се наслаждаваха от първата до последната минута. А британските перфекционисти удържаха обещанието си да изпълнят всички златни парчета на групата в Русе.
„Тук сме за първи път и дори не предполагахме какъв прекрасен концерт ни очаква!“, сподели от сцената  Крис Уайт.
Кристалният звук с марка „Дайър Стрейтс“ и носталгията по 80-те и 90-те години се вплетоха в сантиментална стълба, по която феновете, много от тях с побелели глави, се изкачиха на билото на емоциите. А кулминацията дойде с пламенно поискания бис в края на концерта, при който залата избухна с най-големия хит на бандата - „Money For Nothing“ и изключителния кавър на инструментала „Going Home“, написан от нейния основател Марк Нопфлър.
„Не вярвах, че ще дочакам подобен концерт в Русе! Благодаря на организаторите!“ Това бе рефренът, който се носеше вчера в социалните мрежи.
Освен с публиката Крис Уайт и компания се срещнаха и с кмета Пламен Стоилов и съсобственика на „Булстрад Арена“ Пламен Бобоков. От Русе музикантите отпътуваха за родната си Англия, където турнето им продължава с девет концерта.