След произнасянето на присъдата по делото срещу Христо Бисеров, изведнъж той самият изчезна от сцената. Изчезна и почитаемият съд, проверете сами, с въпроси на улицата например, трудно ще намерите някой, който да ви каже името на съдията. Влезте в социалните мрежи и вижте коментарите, прочетете статиите в медиите. Няма ги, Бисеров и съдът.За сметка на това има тонове материали за прокурора Бецова, колажи с нейното име, статии и коментари, които я разгромяват, пише Емил Кошлуков в „Хипотези”. Прокурорката по делото е основен обвиняем според тези хора, не Бисеров. Тя е причината той да е на свобода, не решението на съда да го оправдае. Никой вече не се интересува от самото дело, никой не търси и възмездие.
Прокуратурата е виновна, точка. Всъщност точно в това се крие и известна доза злорадство от оправдаването, защото иначе тази кампания нямаше да е възможна. Тайничко борци за истината ликуват, че съдът пусна Бисеров, за да имат повод за нова атака срещу Цацаров.
Разбира се, докато не излязат мотивите към присъдата, ние няма как да знаем защо съдия Снежана Колева оправда Бисеров. Ще бъде също толкова поръчково и жалко да атакуваме нея, да я обвиним за поредния пуснат на свобода политик. Но може поне да видим какви са обвиненията срещу него, за да преценим дали са добре подготвени и издържани за пред съда.
Той е обвинен за три умишлени престъпления - за укриване на данъци в особено големи размери, за нарушаване на Валутния закон  относно задължението за деклариране на сделки с валутни ценности, извършено при условията на продължавано престъпление и за затаяване на истина в писмена декларация. И по трите има достатъчно факти, които са публично известни. Той дължи данъци в размер на близо 34 000 лева, а е декларирал 8 376лв, с което е укрил над 25 000 лева, ясно е за всички.
По закон това е престъпление в особено голям размер и може да получи до 8 г. лишаване от свобода.
Пред БНБ също не е подал формулярите, които законът изисква за операции с валута над 50 000 лева от чуждестранни лица. А през този период той е имал около 470 000 долара и към 120 000 евра по сметките си, прехвърля е суми от Швейцария в Македония, общо извършените сделки са на стойност над 700 000 лева, особено голям размер отново. Законът предвижда затвор до шест години за това.
Тези сметки в Женева Бисеров е пропуснал да заяви в декларацията пред Сметната палата, която всички депутати са длъжни да попълнят. Има защо да ги пропусне, там са 314 000 долара и 82 000 евра, малко трудно ще ги обясни и защити като законни доходи от честен труд. Законът казва, че за това могат да му дадат до три години също.
Разбира се, не съм юрист, но кое не е ясно на съда тук? Защо този човек се разпорежда с пари в свои сметки, които нито е обявил, нито е платил данъци върху тях, нито може да докаже произход? Как с депутатската заплата има тези сметки? След като е нарушил закона, защо не е осъден? Как комисията за конфискация на незаконно имущество му запорира пари и имоти на стойност близо милион и половина, щом според съда е невинен?
Нека видим отговорите на тези въпроси от съдия Колева, преди да правим предположения. За мен е непонятно нейното решение, след като фактите са пред очите ни. Нека чуем какво и къде е сгрешено в обвинението, ако има такива грешки. Нека ни обяснят как за пореден път българският съд не може да осъди нито един представител на силните на деня.
Тогава ще можем да направим своите изводи. Всички знаем обаче, че досега осъден няма. Винаги се намират вратички в закона, винаги се оказва, че все нещо не било както трябва, винаги съдът оправдава престъпниците и това е факт. Да си затваряме очите пред него, защото трябва да опраскаме днес прокурора, а вчера съдията, е непочтено и несправедливо. 
Да злорадстваме, че Бисеров е оправдан, е тъпо. Изглежда доста съмнително, че днес прокуратурата е цялата в кал, а пък съдът - чист като момина сълза.
В България обвинени съм виждал, но осъдени - не. И едва ли вината е единствено на прокуратурата. Виждал съм съдии да бавят дела, докато изтече давността, да пускат убийци - прословутата Ченалова е такава, да не пишат мотиви, докато присъдата се ,,оправи", да отхвърлят доказателства с процедурни хватки, за да оправдаят бандити, да припомням ли още? Лицемерно е да мълчим за всичко това, само за да може някой да си разчиства сметките с прокуратурата.
Разбира се, прокурорите също могат да злоупотребяват с правата си, но само съдия може да те вкара в затвора. Или пък не, както е в този случай.