Огромен пожар в склад за дунапрен вдигна на крак село Батишница вчера след полунощ. Сигнал за лумналия огън е получен на тел.112 в 1.56 часа. На място са пристигнали огнеборци от Две могили, Бяла и Русе и дежурният инспектор към оперативния център в Областната дирекция на МВР. Изключително буйните пламъци са локализирани в 4.20 часа с възможно най-малко поражения. Изгоряла е необработена продукция и дървени скари в склада. Унищожени са още мотокар и служебен автомобил, но са спасени пуснат преди три години с европейско финансиране производствен цех и административната част, които са свързани помежду си.
Инцидентът стресна хората в селото, тъй като при производството на дунапрен се борави със силно запалими  химически вещества, които биха могли да предизвикат обгазяване при пожар, но за щастие това не се е случило.
Огледът вчера е показал, че няма данни за умишлен палеж. По първоначални данни продукцията се е самозапалила поради немарливост - заради неспазен режим за проветряване на помещението.