Близо 100 души се включиха във втория протест срещу скъпите винетки, който се проведе днес по обяд в Плевен.Автомобилите на участниците в днешния протест бяха облепени с надписи „Протест", „Няма да платим" и „97 лв. за винетка? Не, благодаря". С развети национални флагове, автошествието потегли от паркинга на един от големите хипермаркети в Плевен, преди „Кайлъка" и премина през центъра на Плевен в посока детелината до село Ясен, съобщава Дарик. 

Организаторите са категорични, че това няма да е последният протест срещу поскъпването на винетките. Те призоваха повече хора даизлязат и да изразят несъгласието, за да бъдат чути.

Очаква се следващият протест в Плевен да се състои идната сряда - 25 ноември. За 28 ноември е обявен и национален протест, който ще се състои в София.

Протест срещу новата цена на винетките се проведе и в Добрич. Пред сборният пункт, който бе пред стоматологията, се събраха много добричлии. Събитието бе организирано във Фейсбук, а присъстващите се зарекоха да бъдат на същото място идната събота - 28 ноември, за да се присъединят към националния протест, който ще се състои тогава в много български градове.

Не искаме повече да ни лъжат, казаха събралите се. Илияна Кръстева, която говори пред множеството, заяви, че пътищата в страната са в мизерно състояние - с дупки и без маркировка. „Бяхме залъгвани години наред, че с въвеждането на винетните такси състоянието на настилките ще се подобри, но пътищата не се оправиха. Не смятаме, че трябва да плащаме за нещо, което не се поддържа, само се кърпи", каза тя и се обърна към регионалния министър Лиляна Павлова с думите: не е удоволствие да караш в България и да си трошиш колата. Пътищата ни не отговарят на никакви стандарти - най-малко европейски, добави протестиращата.

И други дошли пред стоматологията водачи заявиха, че причината да са там е несъгласието им, че гражданите на България дължат още за поддръжка на пътищата. Те смятат, че не получават достатъчно качество за това, което плащат в момента. Попитани очакват ли някакъв резултат от протеста, повечето заявиха, че не, но ще продължават да излизат на пътя, за да изразят недоволството си. Други казаха, че ще стигнат „докрай", а най-яростните изразиха мнение пред събралите се, че протестът срещу винетките ще прерасне в протест към управлението, какъвто отдавна зрее в обществото. Чуха се и искания за „отдавна чакани и отговорни оставки", ако управляващите продължават „с безобразията и не се вслушват в мнението на народа".

Шествие от коли и мотори, водено от патрулен автомобил на полицията, тръгна от стоматологията, за да премине през бул."3 март", ул."Сан Стефано", бул."Добруджа", бул."Русия" и по бул."25-и септември" до изхода за Варна, където с престой участниците също да изразят недоволството си.