Половин час преди старта на националния протест на полицейските синдикати пред Народното събрание вече са се събрали около 500 души, предимно служители на затворите.Площадът около паметника на Цар Освободител се оглася от подгряваща музика. Целият постамент на паметника е покрит с плакати. Търговците на трибагреници и вувузели вече са разтворили чантите си с подходяща за всякакви протести стока.

В парламента не останаха почти никакви депутати. След поименната проверка, която председателят на Народното събрание направи, едва бе преброен критичния минимум, но само 20 минути по-късно в залата не бяха останали повече от 50 души.

Депутатите изчезнаха от сградата на съединението още в началото на почивката в 11.30 часа, а по-голямата част от колегите ми, които останаха, предпочетоха да се спасят непосредствено преди старта на полицейския протест.

Засега булевардът край парламента все още не е затворен, но униформените колеги на протестиращите вече са обградили сградата.

Причината за свикването на националния протест точно днес е, че в ресорната комисия ще се гледа бюджетът и на МВР. Депутатите от комисията обаче ще заседават в другата сграда на Народното събрание - бившия партиен дом. Тъй че след 14.00 часа, когато приключва пленарния работен ден на депутатите, в сградата пред паметника на Цар Освободител няма да има никого, освен чиновниците и чистачките, защото по принцип четвъртък е най-активният ден за работа на комисията.