Четирима затворници превърнали в свой дом необитаема сграда на Гребната база в края на 2014 година. Другарите се познавали покрай престоя си зад решетките. Първоначално в общинското помещение на „Спортни имоти“ се настанил единият от затворниците, впоследствие като излезли от килията, при него заживели още двама. Третият пък се бил уредил в социално заведение в бившия дом „Райна Гатева“, но и той често оставал при тях. 
Никой от дружинката не работел и затова решили да се обединят приятелски в кражбите, за да припечелят някой лев. Снабдили се с щанга тип „кози крак“ и количка и започнали да търсят помещения, които да обират. Под ударите им първо попаднал гараж в кв.“Здравец изток“, който разбили на 31 октомври 2014 година. Натоварили каквото видят, като акцент били металните вещи, които после издавали на вторични суровини. По-късно разбили и две вили в местността Касева чешма. От всичките имоти отмъкнали вещи и инструменти за около 1200 лева.
За стореното и четиримата направиха самопризнания пред съда и дори възстановиха част от откраднатите пари на жертвите си. С това те си осигуриха по-леки присъди.  Единият от крадците отива за 3 години и 4 месеца в затвора, а друг - за 2 години и 8 месеца. Останалите двама си резервиха килии за по 2 години. Никой от четиримата не е обжалвал присъдите си и те вече са влезли в сила.