Екзитпол в Русе имаше, но се събираха данни само за резултатите за референдума и за листите за общински съветници. Кметският вот не е мерен, защото никой не ни е платил. Така регионалният представител на МБМД Антоанета Стоянова обясни пренебрежението на националните телевизии към Русе в нощта след изборите. 
Преди вота в Общинската избирателна комисия се регистрираха три агенции - МБМД, Алфа рисърч и Афис. Оказа се, че и трите са провели проучвания само за разпределението на силите в общинския съвет и за нагласите за електронното гласуване. Кметският вот не е бил интересен за поръчителите на сондажите - големите национални телевизии - и те предпочели да си спестят хонорарите на социолозите.
Този факт предизвика силно напрежение и недоволство както сред политиците, така и сред гражданите в Русе. За пръв път градът не е във фокуса на вниманието при отразяването на изборните резултати и това бе широко коментирано.
Огорчена съм, че Русе попадна в медийно затъмнение, каза водачът на листата на Реформаторския блок д-р Теодора Константинова.
Още по-емоционален беше Пламен Стоилов. Не съм очаквал, не съм и предполагал, че е възможно петият по големина град да изпадне в такова информационно затъмнение. Това ме обиди много и казвам, че повече няма да се случи, заяви кметът на първата си пресконференция след вота.