Агитационните плакати и материали в подкрепа на кандидатурата на Венцислав Ангелов-Чикагото за кмет на Русе да бъдат премахнати и иззети. Това искане е отправила Русенската окръжна прокуратура към Общинската избирателна комисия. Ден по-рано стана ясно, че бившият полицай не може да бъде открит, за да бъде вкаран в затвора, и е обявен за издирване.
Върхът на подигравката на осъдения на последна инстанция на 3 години и половина затвор Ангелов бе опънатият 5-метров транспарант с неговия лик и призив точно пред сградата на Съдебната палата. Гаврата с правосъдната система и с прокуратурата, която започна разследване срещу него, предизвика възмущение у не един или двама минувачи по централната пешеходна зона. Провокативният транспарант бе коментиран официално и от прокуратурата, която заяви, че разполагането му пред сградата на Съдебната палата е особено фрапиращо.
В същото време в личния си профил във Фейсбук Чикагото се възмути, че се харчат пари на данъкоплатците за неговото издирване, и обяви, че се намира в Банкя.

Венцислав Ангелов бе осъден с влязла в сила на 28 септември 2015г. присъда за международен трафик на около 52 кг кокаин на стойност около 1 500 000 лева. Присъдата не е приведена в изпълнение, тъй като той се е укрил и е обявен за общодържавно издирване. С това Ангелов демонстрира незачитане на реда в държавата и препятства изпълнението на наложеното му наказание. Всеки кандидат за кмет, който претендира за доверието на жителите на общината, следва да спазва законите и да дава своя личен пример за утвърждаване на правовия ред, а не демонстративно да ги нарушава, пише в официално съобщение прокуратурата. И допълва, че предизборна кампания, която е насочена към съгражданите на кандидата за кмет, осъден на три съдебни инстанции за трансграничен трафик на кокаин, накърнява добрите нрави. Популяризирането на личност, която жителите на община Русе свързват с това престъпление, засяга чувството им за достойнство и уважение към органите на властта.