С цели 2,1% се е повишила в рамките само на месец подкрепата за кандидата за кмет на „Патриотите-ВМРО” Искрен Веселинов и е достигнала 24,1%, сочи публикуваното днес изследване на „Барометър България“, проведено в периода 11-18 октомври 2015. Данните показват, че Веселинов бързо топи разликата с кандидата на ГЕРБ, твърдят социолозите. От друга страна, Пламен Стоилов пък активно губи от подкрепата на избирателите. Ако тенденцията се запази с тези темпове до края на кампанията, е възможно Веселинов дори и да изпревари Стоилов. На въпрос за кой кандидат за кмет на община Русе биха гласували анкетираните през месец октомври отговарят по следния начин. За кандидата на ГЕРБ Пламен Стоилов биха гласували 27,6%. В същото време, в сравнение с месец септември, когато 30,9% са заявили, че ще го подкрепят, се наблюдава спад с 3,3% за подкрепата на Стоилов. За кандидата на Патриотите-ВМРО Искрен Веселинов биха гласували 24,1% - в сравнение с месец септември подкрепата за него се повишава с 2,1%. Кандидата на БСП Божидар Йотов биха подкрепили 16,2% от анкетираните – през септември това са били 17%. За Галин Ганчев – кандидат на РБ, биха гласували 2,8% (септември – 3,1%), а за Стелиян Стефанов от АБВ – 1,3% (септември - 1,1%). За друг кандидат ще гласуват 4,6%, а 23,4% не са решили все още кого да подкрепят за кметския пост.
Най-вероятният балотаж, който се очертава за изборите за кмет на Русе, е между Пламен Стоилов и Искрен Веселинов. Третият кандидат, който би могъл да участва в балотаж – Божидар Йотов, издигнат от БСП, има все по-малки изгледи да се класира, тъй като данните сочат, че първите двама са далеч пред него. 
В сравнение с данните от предното изследване на „Барометър България“ за месец септември се наблюдава, че Пламен Стоилов губи подкрепа от близо 3%, а от друга страна Искрен Веселинов е единственият, който успява да мобилизира допълнителен вот и покачва резултата си с два процента. 
Това се показва и от тествания балотаж между Стоилов и Веселинов, в който анкетираните русенци определят Искрен Веселинов от Патриотите-ВМРО за победил, като за него биха гласували 40,5%. При такъв вариант Пламен Стоилов от ГЕРБ би получил подкрепата на 32,4%, а 27,1% от русенци не биха гласували. 
Изследването е проведено сред пълнолетното население на община Русе и обхваща 677 души на възраст над 18 г. по поръчка на Национална телевизия „България 24“.


Предизборен щаб
ПАТРИОТИТЕ-ВМРО