Стратегическото местоположение, трансграничното сътрудничество и Дунавската стратегия дават възможности да се изравним по икономически, културни и социални показатели с водещите дунавски градове. Това не са нито празни приказки, нито предизборни обещания, а възможност, която доброто управление и средствата от Европейския съюз могат да осигурят.
Улисани в „лова на европари“, повечето общински администрации в България забравиха, че дори да положат асфалт върху всеки квадратен милиметър от територията си, тя ще е празна без хора, а хората бягат без работа и доходи. Местната икономика над всичко! Това е нашето мото. Предимствата на Русе като географско местоположение и инфраструктура трябва да се оползотворят за нов икономически подем: 
Предлагаме работеща икономика на знанието, която да осигури високи доходи за русенци. Комбинацията от съвременно образование и активната общинска политика за привличане на класни инвестиции ще има за цел развитието на тия сектори в икономиката, за които е характерна по-високата принадена стойност, използва се повече висококвалифициран и интелектуален труд. Те от своя страна са по-високоплатени и ще доведат до постепенно покачване на доходите и в други сфери.
Изграждане на нови индустриални зони върху общински терени, профилирани в областта на високите технологии и екологично чистите производства и създаването на високотехнологичен парк ще бъдат наш приоритет при кандидатстване за финансиране по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020. Наред с това ще създадем постоянна работна група за привличане и съдействие на потенциални инвеститори в процеса на събиране на информация, формиране на инвестиционното решение, изготвяне на необходимите проекти и получаване на съответните разрешения за реализацията им. Готвим специална политика за поощряване създаването и подкрепа на малки и средни предприятия в областта на високите технологии и иновациите. Активизираме усилията за промотиране на предимствата от инвестиции в Русе и региона, включително чрез засилване на връзките с побратимените ни градове. Предвиждаме осигуряване на подходящ транспорт за работещите в тези паркове, което не се покрива от остарялата сегашна структура на общинските превози. 
Наред с това общината трябва да представя активно възможностите на местната икономика и да осигурява нови пазари. Да засилва контактите с дунавските страни и да създаде ежегоден русенски панаир на производителите от нашия град. Това ще даде мощен тласък на местния бизнес. 
Бъдещето на Русе като голям транспортен център също може да бъде решено с общинска инициатива. Върху общински терен по поречието на Дунав може да бъде ситуирано първото общинско пристанище с контейнерен терминал, което да затвори веригата река – ЖП транспорт – море и да превърне града ни във врата на Централна Европа към Черно море и Азия. Градска железница Русе-Букурещ ще активизира в полза на русенския бизнес обмена на стоки и услуги. 
Общинско летище Щръклево също крие огромен потенциал за развитие на региона, който ще използваме. 
Туризмът задължително трябва да получи мощен импулс. Крайно време е общината със способите на публично-частното партньорство да изгради дълго отлаганите етнографско и рибарско селище и експонира по подходящ начин културно- историческото ни наследство. Така десетките хиляди туристи от пасажерските кораби ще остават и ще харчат парите си в Русе, вместо да поемат с автобусите към други региони на страната. Русе трябва да се превърне в своеобразен шопинг-център, който предлага произведеното от местната икономика.
Предвиждаме съвместно с община Иваново инвестиране на средства за издигане на стените на Средновековен град Червен, осигуряване на ефектно осветление и транспорт до крепостта. Червен притежава потенциала да се превърне в един от най-посещаваните туристически обекти в България и да носи много средства на Русе.

Искрен Веселинов