Искрен Веселинов е човекът, който ще даде една нова ера в развитието на община Русе. Време е диктаторите да отидат в историята на Русе, каза на пресконференция вчера депутатът от Патриотичния фронт и председател на предизборния щаб на ВМРО Юлиян Ангелов. Той коментира, че като русенец е силно обезпокоен от това, че такова задкулисие и неморални действия, каквито има в Русе, няма никъде в страната. Подобно смазващо влияние на сегашната власт в община Русе, която с аморални действия и набеждаване на основния си опонент Искрен Веселинов в какви ли не злодеяния, няма никъде, допълни той. 
Ангелов бе категоричен, че натискът с плакатната война, с различните рекламни афиши на сегашната власт показва ясно и категорично, че днешното управление на община Русе не заслужава да управлява повече града. Не може Русе и русенци повече да си позволят един превърнал се в местен феодал човек, подкрепен от определен бизнес кръг, да руши имиджа на основния си опонент и да го набеждава в какви ли не прегрешения, каза още депутатът. 
Ангелов посочи, че последното куриозно нещо, което е чул, е, че замърсяването на Русе се дължи на Веселинов, защото палел гуми, за да показва, че градът е обгазен. Това показва озлоблението на управляващите и страхa, че ще загубят изборите в Русе, затова пускат всякакви мерзости, оклеветяване, набеждаване спрямо основния кандидат за кмет на Русе Искрен Веселинов. Направихме среща със синдикалисти в Русе и се оказа, че решение за подкрепата на Пламен Стоилов за кмет на община Русе, което се появи по медиите, на местно ниво не е взето. Това показва още един път, че тези хора са готови на всичко, включително и на лъжа, за да манипулират и да бъдат избрани, коментира той.
Депутатът заяви, че ще предаде на главния прокурор всички сигнали, които са натрупани във виртуалното пространство и при срещите, които са провеждали властимащите в Русе с различни фирми и колективи. Всички заплахи, които се сипят в администрацията на общината, във фирмите, където обикалят, показва едно - Пламен Стоилов и хората зад него не зачитат свободата на мисленето, не искат свобода и демократичност в Русе, не искат прозрачност, не искат в Русе да се случи нищо хубаво. Единственото, което ги вълнува, е да обезпечат своя личен и фирмен интерес. Предоставили сме имената на основните играчи с купуването на гласове в Русе и очакваме прокуратурата, ДАНС и българската полиция да си свършат работата, за да не може определени цигански махали, определен криминален контингент в Русе да продължава да определя кой да бъде кмет на община Русе, коментира още той. 
Днес Красимир Каракачанов и Ангел Джамбазки ще бъдат в Русе, за да заявят подкрепата си към Веселинов, а от 18 часа на площад „Свобода“ ще има концерт на Михаела Филева. Нека всички русенци да дойдат, за да покажат свободния си дух и свободната си мисъл, да покажат, че не ги е страх от милиционерщината, криминалните контингенти и от бизнес кръговете, призова Ангелов.