Измина още една предизборна кампания, в която бившият кмет Стоилов, както обикновено, бягаше от дебат и ни гледаше отвисоко, от билбордовете, от плакатите и от грандоманските рекламни пана на сградите. Чувствахме се като в Северна Корея, наблюдавани от всеки ъгъл от зоркия поглед на властимащия, с който ни внушаваше: „Внимавайте! Ние ще унищожим опозицията, както унищожаваме плакатите й. Пак ще сме на власт и вие ще зависите от нас!“ Медиите ни заливаха с хвалби за неща, за които досегашното управление няма никакви заслуги, и за други, от които следва да се срамува. Но то няма срам, а само желание да продължи да „усвоява“ парите ни. Знаем за кого. И обещанията му са същите като преди четири години: пак ще развива Кея, пак ще работи за кварталите, пак ще канализира Средна кула, Долапите и Мартен... вероятно такива ще си останат и за следващите избори! Горките хора - омръзна им уж да ги канализират на всеки четири години, а всъщност да се чудят къде да изкопаят следващата септична яма в дворовете си. Отговорни за провалите няма, впрочем и то провали навярно няма, а само спекулации на опозицията. 
Задавахме на кмета-беглец през медиите редица въпроси, а той се правеше, че не ни чува. Ще ги зададем пак, защото мълчанието му също е красноречиво:
- Вземаше ли Стоилов като кмет пари от „Монтюпе“ за спонсорства и затова ли мълча три години за замърсяването на въздуха?
- Защо позволи нашествието на „Лафка“ на Делян Пеевски и стана екзекутор на дребния бизнес в Русе, за който уж щеше да се грижи неуморно?
- Защо всички обществени поръчки се печелят от едни и същи фирми от кръга „Космополитън“? Защо беше ликвидирана общинската фирма „Паркстрой“ в угода на този кръг?
- Защо Община Русе е на срамното 149-то място по усвояване на средства от ЕС?

- Пред провал ли е проектът „Интегриран градски транспорт“, изпълняван от все същия кръг фирми? Колко пари ще ни струва завършването му?
Знам, че Стоилов пак няма да ни отговори, а ще продължи да повтаря мантрата за видимите резултати от управлението си. Впрочем прав е, видими са: видими са празните от хора улици, тъмните прозорци по фасадите на сградите, които издават липсата на обитатели. Единственият отговор, който очаквам, е поредната вълна от анонимни пасквили срещу мен, чието разпространение се финансира мощно от въпросния кръг, близък до бившия кмет. 
След 25 октомври 2015 година Русе ще получи своя шанс за развитие, ЗА ЕДНО НОВО НАЧАЛО! С няколко прости стъпки, аз и моят екип ще променим начина на правене на политика и ще оползотворим потенциала за развитие на общината ни.
Първото, което трябва да направи новата местна власт, е да спре деленето на хората, фирмите, неправителствените организации на „наши“ и „чужди“ и да даде равен шанс на всеки, който иска да се реализира в Русе.
ЧЕСТНОТО УПРАВЛЕНИЕ Е ЗАЛОГ ЗА ОБЩИЯ УСПЕХ!
 Не успех на един за сметка на друг, а успех и благополучие на всички. Всички ние сме Русенци, трябва да бъдем единни и борбени в името на развитието на нашата община и общото ни бъдеще.
Искрен Веселинов, 
кандидат за кмет 
ПАТРИОТИТЕ-ВМРО