Бебе с тегло 5 350 г проплака вчера в Родилното отделение на русенската болница. Дете с такива размери не сме имали през последните няколко години и се радваме, че е здрав и няма никакви проблеми, каза началникът на Неонатологията доц.Нина Радкова.
Самото раждане продължило 16 часа. Добрият край настъпил благодарение на акушер-гинеколога д-р Дилян Велков и акушерките Кръстева и Пейнова. Знаехме, че ще е едро бебе, но д-р Велков е преценил добре ситуацията и е водил напълно нормално раждане, в което си е проличал майсторлъкът му, коментира началникът на Акушеро-гинекологичното отделение д-р Георги Хубчев.
Рискът при такова раждане е от раменна дистокия - спешна и трудна компликация, защото главата вече се е родила, раменцата не могат да се промушат, а времето за секцио е изпуснато, поясни още д-р Хубчев.
Много болеше, но имах епидурално обезболяване на раждането, което ми го направи д-р Павлина Николова. После, като видях бебето, всичко ми мина, каза развълнуваната и уморена от раждането майка Невхен. 
В момента Берк е изпълнил малкото легълце в Неонатологията, но след дни ще продължи да трупа сили в село Смирненски под грижите на мама, татко Джунейт и с четири години по-голямата си сестричка Аляра. Семейството се занимава с пчеларство и медът е основната им храна.
Макар да нямат роднинска връзка с „вечно сребърния“ борец Осман Дуралиев, всички в семейството могат да се похвалят със завидни данни за новородени - родителите тежали около 5 кг, а кака Аляра 4250 г и това подсказало на лекарите, че могат да очакват здрав юнак. 
Големият малък Берк сега е с размерите на 3-месечно бебе и се отличава с пълното си спокойствие сред връстниците си в неонатология.