Състезания по надстрелване с историческо оръжие, разнообразни конкурси, автентични гозби и надпревара за най-добра чета са само малка част от акцентите в програмата на тазгодишния Комитски събор в Червена вода. Двудневното веселие ще се проведе на 7 и 8 септември на поляните край стадиона в селото за трета поредна година. Традиционно ще бъде отдадена почит на Червеноводската чета, като съборът ще започне с освещаване на знамето в черквата, панихида и молебен за загиналите в националноосвободителните борби. Ще бъде направена масова клетва, която може да положи всеки желаещ. Предвиден е и открит урок по родолюбие, на който ще бъдат представени събитията от  националноосвободителните борби на българите.
В програмата са включени редица конкурси - за женска фолклорна носия, за комитска песен и танц, за комитско вино и ракия, както и надпревара за най-добра чета и най-личен юнак. Ще има и турнири по стрелба с въздушна пушка и пистолет. Гостите на събора ще могат да опитат хайдушки боб, комитски гювеч, печено агне, а за доброто настроение на присъстващите ще се погрижи обичаният фолклорен изпълнител Иван Дяков. 
Чрез Комитския събор всички заедно ще спомогнем за съхраняването и популяризирането на историческото и културното наследство, занаятите, фолклора и народните ни традиции, казват организаторите от ВМРО-Русе, сдружението за военно-патриотично възпитание на младежта "Приказка за България", Първа русенска чета "Ангел Кънчев", читалище "Гоце Делчев - 2009" и "Традиционеръ". Събитието се провежда под патронажа на депутата и зам.председател на ВМРО Искрен Веселинов.