До 2019 г. общият брой на ремонтираните и новоизградени детски площадки ще надхвърли 250.

„И през следващите четири години ще продължим да работим за утвърждаването на европейския облик на Русе. Специален акцент ще поставим върху благоустрояването на русенските квартали. Ежегодно ще осигуряваме средства за облагородяване и озеленяване на междублокови  пространства във всички части на града. Ще продължим да изграждаме алеи с осветление, детски площадки, зони за почивка и паркоместа“. Това заяви кандидатът за втори мандат като кмет на Община Русе Пламен Стоилов.  
По думите му една от големите мечти на русенци ще се осъществи - градът ще се обърне с лице към река Дунав, превръщайки крайбрежната зона в любимо място за разходка, отдих, развлечение и спорт! Кеят ще бъде приобщен към центъра на града, като се подобри състоянието на улиците, които го свързват с главната – ул. “Славянска”, “Райко Даскалов”, “Баба Тонка” и Църковна независимост”. Реконструиран ще бъде и бул. „Придунавски“, ще стане двупосочен и по него ще преминава градски транспорт. Организацията на движение ще се подобри след изграждането на ново кръгово кръстовище на пресечката на бул. „Придунавски“ с улиците „Цар Фердинанд“ и „Райко Даскалов”. Прелезът при Речна гара ще се отвори и това ще позволи на туристическите автобуси да имат пряк достъп до понтоните, а всички шест пешеходни надлеза ще бъдат модернизирани. Ще бъде изградена нова кейова стена, яхтено пристанище, панорамна велосипедна алея, сцени на открито, детски площадки, площадки за фитнес на открито и нов надлез при ул. „Велико Търново“, тъй като сега съществуващият не отговаря на съвременните строителни изисквания. Изцяло ще бъдат обновени пешеходните алеи, зелените площи, осветителните тела, като ще бъдат поставени и нови пейки. 
Г-н Стоилов заяви, че благоустрояването на русенските паркове и поддържането им в чист и безопасен за гражданите вид ще бъде приоритет през следващия мандат. С осъществяването на разработения вече проект за Парка на младежта ще бъде оптимизирана организацията на почистването на парковите пространства и зелените площи, както и ще бъдат монтирани нови осветителни тела и камери за видеонаблюдение с цел подобряване на безопасността. В проектните дейности се предвижда и облагородяване на Розариума, като ще бъде положена нова настилка по алеите, ще бъдат изградени лятна естрада и читалня на открито, детски площадки, алея за джогинг и съоръжения за фитнес на открито, а за любителите на колоезденето – велосипедни трасета и специален байк-парк.
Основен акцент през следващите 4 години е благоустрояването на квартали и междублокови пространства, като до 2019 г. общият брой на ремонтираните и новоизградени детски площадки ще надхвърли 250. „Ще продължим с обезопасяването на зоните в близост до училищата и детските градини с монтирането на повдигнати пешеходни пътеки и светлинни предупредителни знаци. Ще поканим архитекти и хора на изкуството да подкрепят усилията ни в търсенето на креативни решения как да променим облика на непривлекателни и нефункционални градски пространства, като им придадем нов смисъл и ги превърнем в места за култура, творческа изява, срещи и прекарване на свободното време“ – каза още Пламен Стоилов.
Ще бъде обновена и модернизирана системата за улично осветление не само в зоните, които ще бъдат благоустроени, а в цялата община. Ще бъдат монтирани нови осветителни тела с висока енергийна ефективност, които ще се управляват от интелигентна електронна система, осигурявайки качествено улично осветление, което ще допринесе за комфорта и сигурността на гражданите през тъмната част от денонощието. 
Г-н Стоилов заяви, че е сигурен в успеха на управленската си програма за периода 2015 – 2019 г., тъй като за изминалите 4 години екипът му е доказал устойчиво развитие, тенденция, която ще продължи и за в бъдеще. Само за един мандат беше изцяло реконструирана централната улица „Александровска“ и прилежащите пространства в участъка от площад „Свобода“ до площад „Батенберг“, като бяха ремонтирани пешеходните зони, осветителните тела, зелените площи и улиците за автомобилното движение, а на площадите „Хан Кубрат“  и „Елиас Канети“ бяха изградени два нови фонтана. 
„През последните четири години благоустроихме и озеленихме междублокови пространства при бл. №1 и №3 в кв. „ЦЮР“, бл. „Вида“ в кв. „Възраждане“ и бл. №305 в кв. „Чародейка“. Изградихме близо 100 детски площадки, 5 нови общински паркинга, осигурихме улично осветление за 42 блока и 9 улици, а 38 жилищни блока, в които живеят близо 5000 русенци, участват в програмата за безплатно саниране“, каза още Стоилов.