Нашите скромни сметки показават, че кръгът „Космополитън“ е усвоил от общината около 100 млн. лв. Предвид обичайната рентабилност на този кръг това значи, че между 25 и 30 млн. лв. са откраднати от русенци и в момента се изсипват в предизборната борба с една единствена цел - да бъде наложен един нов вид тоталитаризъм в общината. Това каза кандидатът за кмет от „Патриотите-ВМРО“ Искрен Веселинов на пресконференция вчера, като коментира, че срещу него се води гнусна кампания. 
Той заяви още, че по времето на Пламен Стоилов общината е била част от проблема за замърсяването на Русе, защото вземайки пари от „Монтюпе“ е премълчала и е прикрила следите.
Нека русенци да излязат да гласуват и да предотвратят разграбването на общината. Възможността за промяна е една на четири години и не трябва да я изтърваме, призова кандидатът за кмет. 
Веселинов е подготвил писмо до ОИК, до изпълняващия длъжността кмет и до окръжния прокурор, като с първите две от „Патриотите-ВМРО“ искат да им бъде обяснено къде имат право да лепят плакати, а жалбата до прокуратурата е за унищожаване на агитационни материали.
Считаме, че има умишлен опит да бъде попречено на моя избор като кандидат за кмет и на нашата листа като кандидати за общински съветници чрез унищожаване на агитационни материали, чрез клеветническа кампания, която се пише от анонимни източници, а се тиражира от ясни субекти. Имаме съмнения за престъпна група, която го прави, коментира той.