„И през следващите четири години ще ни върви по вода“, емоционално заяви под дъжда снощи кандидатът за втори мандат като кмет на Русе Пламен Стоилов. Това се случи по време на официалното представяне на листата с общинските съветници и общинските кандидати за кметове от областта, в присъствието на народните представители от ГЕРБ Пламен Нунев и Светлана Ангелова, евродепутатът Мария Габриел и председателят на националния предизборен щаб Цветан Цветанов.

Стоилов бе категоричен, че ГЕРБ е най-силната партия в България. „Това е партията, която промени страната ни и постигна видими резултати. Тук, преди четири години, представихме пред Вас амбициозна програма „Да възродим Русе“ – тогава имаше много недоверие, но успяхме да убедим съгражданите си, че заедно можем. Създадохме екип, мобилизирахме усилията си и сега гордо заявяваме, че сбъднахме 40-годишни мечти на жителите на Русе. Всичко това даде тласък за ускореното развитие на Русе - град, развиващ се бурно, град – лидер“, допълни Стоилов. Той заяви, че новата управленска програма за Русе е много по-амбициозна, затова трябва сериозна мобилизация на 25-ти октомври. „Още в първите месеци имаме гарантирани 100 млн. лева, от планираните 200 млн., които ще инвестираме в икономиката на Русе. С подкрепата на правителството доказахме, че можем да направим промяна“, категоричен бе Пламен Стоилов.

„Русе е номер 1 по реализирането на европейски проекти – затова не си губете времето и изберете единица в бюлетината за Пламен Стоилов и неговия силен екип от общински съветници и кандидати за кметове на населени места. Всеки, който е посетил Русе в последните години, вижда резултатите“. Това каза по време на официалното предизборно мероприятие на ГЕРБ заместник-председателят на партията Цветан Цветанов. „Имаме успешен кмет в Иваново, сега сме готови да приемем предизвикателството и да спечелим изборите в Тръстеник, в Две могили и в другите общини. Бизнесът в Бяла каза, че иска и там да има такова управление, каквото има в Русе. Хората имат нужда да усетят, че са част от силна и обединена Европа. Доверете се на ГЕРБ и на нашите кандидати за кметове и общински съветници, за да има Русенска област своето европейско бъдеще“, подчерта Цветанов.
Цветан Цветанов заяви още, че ГЕРБ цели да работи за развитието на всяка русенска община и да достигне до всяко едно русенско село. „Победата на ГЕРБ в Русе ще гарантира устойчиво управление на местната и на централната власт и ще ни даде възможност да се подготвим успешно за предизвикателствата в новия програмен период“, обясни зам.-председателят на ГЕРБ. Цветанов благодари на жителите на Русе за подкрепата им на последните избори, благодарение на която успешното правителство на Бойко Борисов е върнало доверието на Брюксел към България.

„Подкрепете ни отново като изберете Пламен Стоилов и неговия екип – това е бъдещето за Русе, за региона и за децата от Русенска област“, призова той.

За доброто настроение на всички присъстващи на площада се погрижиха Орлин Павлов, Веселин Маринов, трио „Сопрано“, ансамбъл „Българе“, звездите на X-factor, Deep Zone. В ролята на водещ беше Стефан Щерев. Празникът приключи с много добро настроение и викове „Победа!“.