За момента не съм взел решение накъде ще поема след Нова година. Може да потърся нови спортно-технически и финансови предизвикателства. Това обяви първият български треньор, спечелил точка с чужд отбор в Шампионската лига, Станимир Стоилов.

Воденият от него “Астана” направи 2:2 с турския гранд “Галатасарай” в Казахстан. Това бе първият мач от Шампионската лига в бившата съветска република.

Преди да осигури дебютно участие за неин представител в най-комерсиалния турнир, Мъри направи същото и за България с “Левски” през 2006 г.

Със “сините” той записа 6 загуби, но сега още във втория си мач с “Астана” измъкна точка, и то с попадение в 89-ата мин за крайното 2:2.

“В исторически план мачът с “Галатасарай” е добър, защото спечелихме първа точка. Бяхме под голямо напрежение през първото полувреме. През второто, когато отстъпвахме в резултата, показахме характер, създадохме много моменти, вкарахме за 1:1, но и пропуснахме още доста. Радващото е, че в последните минути успяхме да стигнем до равенството за втори път, но смятам, че бяхме по-достойни за победата”, заяви след двубоя с турския тим Стоилов.

Неговият договор с “Астана” приключва в края на тази година. Специалистът от Хасково отиде в Казахстан през лятото на 2014-а и успя да направи отбора шампион. В настоящата кампания той още е с шансове да повтори успеха си и да спечели турнира за купата, в който се класира за финал.

“Много добре знам каква е атмосферата в Турция по стадионите, защото съм играл там. Искам да благодаря на нашите привърженици, без които нямаше да вземем този равен резултат. Не ни достигна класа, индивидуално майсторство за нещо повече”, заяви още Стоилов. В следващия мач от Шампионската лига неговият тим гостува на “Атлетико” (М).

С хикса на “Астана” отборите от бившия Съветски съюз записаха в този кръг на лигата 4 победи и 1 равенство.