С молитва и клетва пред Бога в храм „Света Троица“ коалиция „Патриотите-ВМРО“ сложи начало на предизборната си кампания. Кандидатът за кмет на Русе Искрен Веселинов и кандидатите за общински съветници посочиха, че се молят не за личен успех, а за здравето на всички русенци и за това те да намират повече причини да не напускат родния град. Отец Георги благослови кандидатите и им пожела успех, а Веселинов и всички кандидати за съветници положиха клетва, че ще служат честно и почтено за интересите на Русе и русенци. Кандидатът за кмет подчерта, че тази клетва ще ги обвърже с една по-висша сила.
Избрахме божия храм, тъй като през последните години изборите се превръщат все повече в една надпревара, блясък, суета, харчене на пари, и бихме искали в първия ден на нашата кампания да сложим контрапункт на обичайното състояние на избори по български. Тази атмосфера ще ни даде възможност да приемем днешния ден като ден за размисъл, да си помислим за какво се включваме в предизборната надпревара и какви са нашите цели. Отдавна в Русе има мълва, че в града има проклятие и поради това той запада и населението намалява. Мисля, че е време да поставим едно ново начало за Русе, каза Веселинов. 
Той посочи, че колкото и големи външни успехи да има една власт, ако няма здрави основи в ценностната система, тя винаги е вредна. Нашата най-голяма задача в предизборната надпревара ще е да обясним на нашите съграждани, че в политиката трябва да има морал, подчерта кандидатът за кмет и допълни, че за разлика от много други играчи в настоящата предизборна надпревара, от „Патриотите - ВМРО“ не тръгват да търсят властта като самоцел.