Русенските почитатели на една от най-романтичните гласове в българската естрада скоро ще имат удоволствието да чуят на живо песните на Ваня Костова. Малко преди средата на март - на 12-и, любимката на поколения ценители на добрия шлагер ще гостува в Русе, при това заедно със своя син Боян Михайлов. Двамата концертират изключително успешно в последните няколко години, а в Русе техните песни ще звучат в салона на Военния клуб. Билетите вече се продават на касата на клуба.
Със сигурност очарователната изпълнителка няма да пропусне да трогне почитателите си с хитове като „За старата любов“, „Мария“, „Молитва“, „Рождество“, които само допреди десетина години си тананикаше половин България. Сега обаче вниманието на публиката ще бъде раздвоено - между Ваня и не по-малко талантливия Боян. Всъщност, младият мъж няма специално музикално образование /като изключим живеенето с майка, която пее и когато е щастлива, и когато е тъжна/. Само преди месец той се дипломира и вече е правоспособен лекар. Но дарбата да пее неминуемо си пробива път и това бе оценено на кастинги и телевизионни музикални състезания, при поредното издание на Пирин фолк през 2010 година, когато спечели първата награда, стотици момичета от публиката танцуваха в ритъм с изпълнението на младия красавец.
Впрочем, от средата на 2012 година той е баща на прелестната Ванеса. А Ваня Костова, която с удоволствие разказва, че снахата Стефи е избрала името на момиченцето, което повтаря това на свекървата, не крие, че малката й внучка е променила живота й кардинално. След като тя се роди, през зимата дори пропуснах да се разболея от грип, който като правило никога не ме подминава, казва певицата. Тя с удоволствие пее на Ванеса детски песнички и с радост установява, че малката чаровница се вживява в мелодиите. Тя е моята радост, обяснява Ваня Костова и се надява синът и снахата да я сюрпризират с още внучета.