Очарователната дъщеря на актьора и фотограф Симеон Лютаков - Лиа, е неговият почти съвършен модел за фотосите в изложбата, която бе открита завчера във фоайето на Доходното здание. Част от творбите на Лютаков, които той представя в експозицията с провокативното название „Изгубеният свят срещу изгубения човек“, са направени преди година в залите на Клуба на дейците на културата, като балерината, която търпеливо позира, е дъщерята Лиа Лютакова. Прозирното изящество на младата балерина на фона на вълшебните интериори на Клуба предизвикват размисъл и отвеждат зрителя вън от задръстеното от сивота и безизходност ежедневие.
Философското послание на фотосите в изложбата отбеляза и кметът Пламен Стоилов, който откри представянето. Той припомни, че роденият в Русе Симеон Лютаков е един от посланиците на града и изрази надежда, че културната общественост ще се радва и на други проекти, в които артистът и общината ще си партнират. Откриването премина на фона на музикалните интерпретации на пиано, поднесени от музиканта Борис Петров - Малкото Парче, приятел на Лютаков. 
Обичам Русе и неговата публика, виждам добрите очи, с които тя ме гледа, така че винаги ще идвам тук с удоволствие, каза артистът. Той благодари на кмета Стоилов и на всички, които са му помогнали за реализацията на изложбата. Специални благодарности бяха отправени към Диана Ковачева от Клуба на дейците на културата за подкрепата и възможността да направи едни от най-хубавите си снимки в сградата, която носи много русенски дух.