Все още китарата, басът, барабаните са основата за всички рок банди, така че една група, която е свирила нещо преди 45 години, звучи почти по същия начин така, както и сега. Хард рок музиката се прави и от нови групи, но тя не се е променила съществено. Не се е променил съществено и подходът към нея. Това коментираха на пресконференция вчера рокаджиите от „Назарет“ Пийт Агню, който е единственият член от оригиналната група, и новият вокалист Карл Сентънс, който достойно замества Дан Макафърти. 
Те споделиха, че към Русе ги е довела една агенция и промоутърът Мартин. Ние сме свирили няколко пъти вече в България и често казваме, че където има електричество, „Назарет“ може да свири там. От 90-те години нещата в България се промениха и започнаха да идват групи. Искахме да дойдем, защото времето е много по-добро от Шотландия, каза Агню.
Сентънс пък подчерта, че се чувства фантастично, публиката го приема и не се опитва да бъде Дан. Имам моя начин и изглежда нещата се получават, допълни той. Пийт посочи, че често се чуват с Дан и все още са приятели.
По отношение на изискванията за концерта снощи в „Булстрад Арена“ споделиха, че техническите помощници, които са проверили на място оборудването, са отбелязали, че всичко е отлично. 
Другата седмица „Назарет“ започва турне из Европа - основно в Германия, но също така в Австрия, Словакия, Чехия, Швейцария, като ще имат шоу и в Москва. През януари пък се очаква да запишат и нов албум със Сентънс.
Британските легенди бяха гвоздеят на програмата в традиционния Грийн рок фест. Гастролът им бе подарък за почитателите на рока от общинската фондация „Русе - град на свободния дух“ и „Булстрад Арена“ с финансовата подкрепа на ВН - социален проект на „Еконт“, „Нетуоркс България“ послучай 15-тия й рожден ден на фирмата и на други частни спонсори.