Хиляди поклонници на рока от различни поколения се събраха завчера в новата зала „Булстрад Арена“, където се проведе седмото издание на Грийн рок феста, осъществен с подкрепата на Община Русе. На шумно одобрение и спонтанни възгласи се радваха изпълненията на гостите на фестивала в първата му част - хубавата изненада в лицето на силистренската група Blood Sugar и добре познатите на русенци румънски рок музиканти от PhenomenOn. Възторжени почитатели имаха и русенските групи Explicit, Gunpowder и „Анекдот“. 
Постепенно с напредването на времето няколкото десетки останали празни места в началото на феста се запълниха и малко преди девет, когато се очакваше да излязат на сцената хедлайнерите от легендарната шотландска група „Назарет“, вече всички седалки в залата бяха заети. А групата на най-напористите фенове, които танцуваха на площадката пред сцената, също се увеличи неколкократно.
Кметът Пламен Стоилов поздрави русенци, като подчерта, че тази вечер те се радват на две свои сбъднати мечти - гостуването на шотландските рокаджии и то в залата, превърнала се в блян за няколко поколения жители на града, но накрая все пак отворила врати. Стоилов обеща още много и интересни събития в „Булстрад Арена“ и покани „Назарет“ да излязат на сцената. Час и половина без каквато и да било пауза четиримата музиканти радваха публиката, като изпълниха познати и любими и по-малко популярни песни на групата и се раздаваха без остатък. Накрая не устояха на възторжените аплодисменти и излязоха на бис, за да благодарят на русенските си фенове с още едно парче от репертоара си.