Сигурен съм, че на Влади Горанов хич не му се иска да идват местни избори. Аз обаче искам да ви благодаря, че оцеляхме, въпреки че имаше директива партия ГЕРБ да бъде унищожена. Това заяви в словото си лидерът на ГЕРБ и министър-председател на България Бойко Борисов по време на официалното представяне на кандидат-кметовете на партията в зала "Арена Армеец"."Предишният мандат ни се случи най-тежката финансова и икономическа криза. Разпаднаха се цели държави, а ние успяхме и оцеляхме. Сега ни се случи едно от големите преселения на народите. Стотици хиляди хора бягат от ятаган. И ние сме бягали преди няколко века. Вярно е, че на никой не му е приятно да му се развали комфорта, но нас са ни приемали тогава. Виждате, че след първоначалния шок в Европа, една по една цивилизованите държави смениха политиката си и отношението си", добави той.

"Българите сме доказали своята толерантност. Няма държава по света, която да не помни какво сме направили за българските идеи. Нека не се поддаваме на национализма и патриотизма и то криво разбран. Нека бъдем по-хуманни", призова премиерът.

Лидерът на ГЕРБ коментира и темата за руските самолети, прелетели над България. "Разпоредих, ако се наложи да пропуснем руските самолети. С целия разум, че по-лесно ще се разбера с Натовските партньори, отколкото после да вадят пилоти от ковчези. Не бива да бъдем провокирани от Москва, защото това не е добър пример за съседски и приятелски отношения", разкри Борисов.

"Михаил Миков сякаш беше забравил, че преди една година искаше да превърне изборите в битка и състезание, пускай клипове с борци, боксьори и шахматисти. Ние искаме да водим политическа битка, иначе няма смисъл от избори. Конкуренцията ражда по-добри резултати. Да извадят по-добри кандидати и аз ще ги подкрепя", каза председателят на ГЕРБ по адрес на БСП.

"Ако погледнеш сайта на Министерството на финансите, ще видиш колко пара е отивала миналата година в различни от бюджета места. Благодарение на изключително добрата работа на приходните ни агенции, на МВР, на ДАНС, сме събрали с 2 млрд. лв. повече пари. Това ни даде възможност да кофинансираме различни европейски проекти. Заварихме фондовете под 1% усвояемост, а сега са 93%", отсече министър-председателят.

"Метрото в София трябваше да бъде направено 80-те години, а не сега 2015 година. Ние сме с 45 години назад. Трябва да наваксаме. Искам максимално да се потрудите върху контрола по обектите", обърна се Борисов към кандидат-кметовете на партията 

"Всички други партии могат да си говорят, каквото си поискат. Всички други партии могат да обявяват лидерите им за мафиот, няма кой да ги чуе. Ако кажем нещо ние, то това може да предизвика гражданска война. ДПС е особена партия. В тях съществува етническия модел, въпреки че всячески бягат от него", заключи лидерът на ГЕРБ.