Звездни изпълнения и артистични кандидати заляха сцената на X Factor по време на дългоочаквания старт на шоуто през изминалата вечер. Новата съдийска четворка - Криско, Люси, Маги и Саня, се срещна с първите кандидати за бъдеща музикална кариера, които впечатлиха не само с глас, но и с необикновени истории и веднага грабнаха вниманието на зрителите.

Според данните на независимата международна пийпълметрична агенция Нилсен Адмосфер, между 21:00 и 22:30 часа, Нова привлича почти 32% от всички зрители в активна възраст (18-49 години), гледали телевизия по това време. В същото време, втората медия привлича по-малко от 24% от зрителите. Разликата при най-младата и трудна за привличане аудитория (18-34 години) е още по-голяма. Тук стартовият епизод на X Factor е предпочетен от 34.6% от зрителите, докато втората телевизия събира едва 20.7% от тях.

Голямата изненада на вечерта и за журито, и за зрителите се оказа представянето на талантливата Виктория Георгиева, която се явява за четвърти път в шоуто. Първата й среща с журито и с голямата сцена се превърна в едно от най-впечатляващите изпълнения в историята на кастингите, което завърши с бурни овации. Момче, израснало в Либия, доказа на съдийската четворка не само, че може да рапира като истински професионалист, но и че позитивното мислене и усмивката имат място дори и в критичните точки на света. "Ти си за пример на милиони хора!", категорично беше журито, което остана очаровано от изпълнението на Сами.   

Вече 26 поредни седмици Нова запазва лидерството си на най-предпочитан ТВ канал, като средният дял на медията сред населението в активна възраст (18-49) е 21,9%, спрямо 19,7%  дял за втората в класацията телевизия. Нова отне лидерството на bTV за първи път през есента на 2014, а през пролетния сезон на 2015 отново затвърди лидерската си позиция и вече в продължение на 26 седмици е най-гледаният телевизионен канал сред активното население в страната (18-49).