"Оставих сърцето си на пистата в Пекин", заяви Габриела Петрова пред репортери на летище "София.

23-годишната българка се представи изключително силно в тройния скок на Световното първенство в Пекин, поставил личен рекорд (14.66 м), но за малко не успя да се пребори за медал.

"За жалост има и сълзи, няма как. Споменах пред колегите ви, че когато целта е висока, няма да мине без разочарование. Вече минаха два дни, успях да осмисля нещата и вече няма как да бъде недоволна от личния резултат и от самото състезание, от стабилните шест опита, които успях да направя. Такъв форум - Световно първенство ми е първото. Имах много голямо желание и в квалификациите, и във финала. Оставих си сърцето на пистата", каза Габриела Петрова на летището.

"Смесени са ми чувствата. Удовлетворена съм от резултата, но много ми се искаше медалът да е в моите ръце. Явно така е било писано. Опитах се да направя всичко, което ми беше по силите. Радвам се, че успях да зарадвам цяла България и страшно много благодаря за подкрепата от всички - на Българска федерация лека атлетика, на г-н Карамаринов, който през цялата година е плътно зад гърба ни и ни помага, когато имаме нужда от нещо," допълни Петрова.

"Искаше ми се състезанието да тръгне със силен опит и затова се вложих стабилно в първия опит, за да съм сигурна. Оттам нататък тръгнах да рискувам и да се опитам да подобрявам всеки един опит. Знаех, че нито една от състезателките във финала и в крайната осмица не е случайна. Рипакова е олимпийска шампионка, няма как и тя да не стисне зъби и да покаже характер. Аз се борех най-вече със себе си, исках да скоча повече. Но така е трябвало да стане и така е станало. Като се има предвид, че допуснах леко технически грешки в една от фазите на самия скок, ако го бях направила така, както трябваше, можеше поне с 20 см. да е по-добър резултата", заключи лекоатлетката.