Делене на територии е станало причина за смъртоносен конфликт, след който почина 51-годишен пристрастен към чашката несретник. Това стана ясно в съдебна зала, след като прокуратурата поиска 48-годишният рецидивист Джелил Ахмедов да бъде вкаран за постоянно в ареста за убийството по непредпазливост на своя събрат по съдба.
Ситуацията се разиграла около 3-4 часа през нощта на 19 август. Тогава силно афектираният Джелил нанесъл тежък побой над клошаря П.М. Човекът е бит не само с юмруци, но и с метален прът, посочи състав на Русенския окръжен съд и обърна внимание, че Джелил умишлено е нанесъл две средни телесни повреди на своя колега в ровенето по контейнерите. Според магистратите обаче нападателят не е целял смъртта му и до нея се е стигнало по непредпазливост. Можел е обаче да предвиди, че с тежките си удари може да довърши жертвата си.
А до фаталното избухване се стигнало заради необитаема къща. Джелил пръв си заплюл изоставената постройка, но другият несретник също стигнал до нея и започнал да остава често там. Тъй като не делял територията си, Ахмедов на няколко пъти направил забележка на приютилия се бедняк да се маха, но явно новодомецът не ги приемал насериозно и въобще не се съобразил с тях. Това ядосало до краен преден Джелил, нахвърлил се върху опърничавия любител на чашката и започнал да го удря. Фатални се оказали юмруците в гърдите, в резултат на които се счупило ребро и се забила в белия дроб на жертвата.
Тялото на клошаря бе открито край комплекс „Ялта“ след сигнал на спешния телефон 112. Шофьори видели рано сутринта на 19 август окървавения мъж, който все още бил жив, но завалял приказките и миришел силно на алкохол. Веднага бил приет и прегледан в болницата, но няколко часа по-късно починал. Първоначално имаше съмнения около причината за смъртта - дали се дължи на травма или на злоупотреба с алкохол. След извършените медицински изследвания обаче данните сочели, че смъртоносни за него са били нараняванията.
Така 3 дена след побоя, на 21 август, Джелил бил привлечен като обвиняем за посегателството върху несретника. Той е осъждан 5 пъти, като само преди година излязъл от затвора, където излежал присъда от 3 години и 4 месеца. Има достатъчно доказателства, че той е съпричастен към смъртта на бездомника, а освен това съществува риск, ако бъде пуснат на свобода, да извърши друго престъпление или да се укрие от правосъдието, сметна съдът. Магистратите посочиха, че Джелил живее без адресна регистрация, няма доходи, а освен това вече има данни, че е опитал да манипулира част от свидетелите по делото. Затова сметнаха, че единствената адекватна мярка за неотклонение за рецидивиста е задържане в килията. Решението може да се обжалва. Ако бъде признат за виновен, Джелил може да получи между 3 и 10 години затвор.