Откритият на сепарираща инсталация за отпадъци в Русе човешки труп е на 41-годишен мъж от града, за когото се знае, че води клошарски начин на живот, съобщи регионалният говорител на МВР в Русе Даниела Малчева. 
Трупът бе открит в понеделник следобед сред битови отпадъци на поточната лента за сепариране. На място е извършен оглед и са предприети необходимите оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия за изясняване на случая.
За мъжа са получавани и сигнали от граждани, че нощува в контейнери за отпадъци или в близост до тях, налагало се е оказване на съдействие от органите на реда за изваждането му от съдовете за смет.
При извършената аутопсия е установено, че няма данни за травматични увреждания, които да са довели до смъртта на мъжа, а най-вероятно се касае за настъпване на естествена смърт, докато е спял в контейнер за боклук. Въпреки че тази информация бе официално разпространена, редица сайтове вчера спекулираха в гонене на читатели и рейтинг, че мъжът бил починал, защото бил смачкан от пресата на боклукчийски камион.
Предстои изясняване на фактите и обстоятелствата, при които тялото се е озовало в битовата смет.