Футболистите на „Марисан“ /Русе/ загубиха по възможно най-глупавия начин първия си домакински мач във „В“ група. Няколко минути преди края на двубоя със „Светкавица“ момчетата на старши треньора Борислав Богомилов водеха с 2:1, но отстъпиха с 2:3! Те обаче заслужаваха поне равенство.  
Срещата се игра на терена в квартал „Здравец“, въпреки че трябваше да се проведе на Градския стадион.
„Решихме да направим промяна в последния момент, за да запазим след тежките дъждове Градския за идния мач на „Дунав“, обясни минути преди началото на двубоя шефът на „Спортни имоти“ Веселин Богданов. 
Марисанци поведоха още при първата си атака. Станимир Петров се възползва от дълъг пас, при който вратарят и защитниците на „Светкавица“ не се разбраха, и търкулна топката в празната врата. Малко по-късно съдията Владимир Стефанов, син на бившия областен шеф на футбола в Разград Стефан Райчев, даде скандална дузпа за търговищкия отбор. Нямаше абсолютно никакво нарушение, но Стефанов позволи на Цветан Илиев да изравни резултата.
„Марисан“ създаде повече положения след почивката и логично поведе с 2:1 след изстрел на Мартин Иванов от фаул. Вместо да се успокоят с 3:1, 4:1, младите русенски момчета проспаха рейд на Цветан Илиев, който мина като на парад през петима души и направи 2:2. При този резултат Георги Маринов остана съвсем сам срещу вратаря на гостите, но ударът му по диагонал прати топката в аут. В края на мача Илиев асистира за победното попадение на Веселин Василев. 
Марисанци се понравиха с желанието за битка и борбата за всяка топка. На моменти обаче действаха толкова припряно, разпиляно и хаотично, че трябва да наблегнат сериозно на уроците за тактика. Вярно, срещу тях бе и теренът, който изглеждаше доста освежен, но пък бе толкова неравен, че топката подскачаше като балон. Това игрище трябва да бъде ремонтирано основно, защото колкото и грижи да се полагат за него, никога няма да стане като персийски килим.
Добро впечатление в редиците на „Дунав“ остави десният халф Станимир Петров - здраво момче с хубав демараж и перспективни центрирания от фланга. Пред Станимир има добро бъдеще, стига да работи все така сериозно. 
Мачът бе изгледан от депутата Свилен Иванов и президента на ФК „Дунав“ д-р Симеон Симеонов.  
„Марисан“: Александър Ангелов, Джан Сабриев, Любомир Булгурджиев, Сюлейман Сали, Светослав Петров, Христо Станчев, Станимир Петров, Кристиян Петров, Радомир Хараланов, Мартин Иванов, Николай Недков /Димитър Георгиев, Георги Маринов/.