Култовата шотландска хард рок група „Назарет“ ще изнесе запомнящ се концерт на 13 септември в зала „Булстрад Арена“. Легендарните шотландци са поканени да участват в традиционния русенски фестивал Green Rock Fest Ruse 2015, а входът ще е безплатен.
Програмата на Green Rock Fest ще започне в 17 часа с концерт на групите PhenomenOn от Букурещ, Blood Sugar от Силистра и Explicit, Gunpowder и Анекдот от Русе. Легендарната рок банда „Назарет“ пристига в класически състав с най-новото си шоу и водена от новото лице - рокаджията Карл Сентънс, известен на световната рок сцена с проектите си „Don Airey & Friends“, „The Classic Rock Show“ и „Persian Risk“.
В свое интервю за „zrock.bg“ от март тази година Сентънс споделя, че да бъде лийд вокалист на „Назарет“ е вече лудо и си е много сериозна работа. Историята да бъде избран в „Назарет“ определя като много интересна. „Барабанистът Тед Мекана е предложил моето име на мениджмънта на бандата. Обадиха ми се по телефона и ме попитаха дали офертата да се включа в групата би представлявала  интерес за мен. Аз отговорих: „О, да. И още как!“. На следващия ден пътувах до Шотландия. Изпях три техни песни. На първия куплет ги видях, че се усмихват. Още на втората, третата строфа от първата песен ми стана ясно, че съм назначен. Супер се развълнувах. Почувствах се толкова добре! Много съм щастлив да работя с момчетата. Нямам търпение да започнем да правим концерти“, разказва той. 
Една от песните на „Назарет“, която много обича и е изпял на прослушването, е This Flight Tonight. 
Гвоздеят на програмата на фестивала и вълнуващото музикално преживяване ще бъде специален подарък за всички фенове на рока от Общината и общинската фондация „Русе - град на свободния дух“ със съдействие на „Булстрад Арена“. Събитието се осъществява с финансовата подкрепа на ВН - социален проект на „Еконт“, „Нетуоркс България“, както и други частни спонсори.
Информация за получаването на безплатните билети ще бъде обявена допълнително на сайтовете на Green Rock Fest Ruse 2015, „Булстрад Арена“ и Фондация „Русе - град на свободния дух“.