Спяща двойка в австралийския град Сидни с неприятна изненада открила посред нощ, че в леглото им има и неканен трети човек – ирландец наркоман, който бил проникнал в къщата през отворения за котката прозорец.

Жената от двойката се събудила около 1,45 ч. сутринта и се изненадала, че и от двете й страни има по един мъж. След "ставането по тревога" гаджето на жената отправило предизвикателство към нашественика. Натрапникът набързо навлякъл дрехите си и тръгнал да излиза от къщата, преди да дойдат полицаи и да го арестуват. Само че изведнъж изпаднал в конвулсии, което принудило полицаите да извикат линейка.

"Беше смразяващо", разказва пред "Сидни Дейли телеграф" жената, чието единствено споменато име е Кейт. "Крис (нейният партньор) беше от едната ми страна, аз бях в средата и тогава открих един непознат от другата ми страна." Жената задава и въпроса какво е чувството да се озовеш изведнъж в легло с непознат човек. Кейт се запитала и колко ли време нашественикът се е вглеждал в спящата двойка, докато вземе решението и той да се настани в леглото.

Ирландецът е подложен на прегледи в болницата и след като се свести ще бъде разпитан от полицаи за редица прегрешения като проникване в чужда собственост и други обвинения.