Двубоят от първия кръг на "В" група между ЦСКА и Струмска слава бе отложен от Спортно-техническата комисия при Зоналния съвет на БФС.

По-рано днес собственикът на "червените" Гриша Ганчев увери, че срещата ще се състои по програма, но в крайна сметка феновете на тима ще трябва да почакат за първия официален мач на своите любимци за сезона. Като причина от СТК изтъкват, че комисията не е компетентна да вземе решение по казуса с картотекирането на играчите към новорегистрираното дружество ФК ЦСКА, което е дъщерно на старото. Случаят се прехвърля на Правната комисия към БФС, която трябва да излезе с решение.

Съобщението от БФС:

"След като разгледа писмо от 07.08.2015 г. на ФК "ЦСКА" АД, с което се иска регистрацията на състезателите във "В" АФГ да бъде извършена от името на ФК "ЦСКА" АД като дъщерно дружество на ПФК "ЦСКА" АД, и представени допълнително нови документи в същия смисъл, Спортно-техническата комисия при Зоналния съвет на Българския футболен съюз констатира, че не е компетентна да вземе решение по казуса. Документите ще бъдат представени на Правната комисия при БФС, чието заседание ще бъде насрочено следващата седмица, за становище по законосъобразността на участието на ФК "ЦСКА" АД в първенството на Югозападната "В" ФГ с оглед нормативната уредба на БФС, правилника за картотекиране и разпоредбите на ФИФА и УЕФА.

Предвид горното, и с оглед правомерното провеждане на първенството в тази група, СТК при ЗС на БФС реши:

Отлага срещата от 1-ия кръг на Югозападната "В" АФГ между отборите на ПФК "ЦСКА" АД и ФК "Струмска слава" (Радомир) до постановяване на решението на Правната комисия на БФС".