Точно три седмици преди двата тима да се сблъскат във финала на Шампионската лига, "Челси" победи "Манчестър Сити" с 2:1 като гост след обрат в зрелищен мач от 35-ия кръг на английската Висша лига!

За "сините" от Лондон това бе втори успех срещу "Сити" през настоящия сезон. Отборът на Томас Тухел отстрани този на Пеп Гуардиола в полуфиналите на ФА Къп в средата на април.

На "Етихад Стейдиъм" домакините поведоха в края на първата част с гол на Рахийм Стърлинг, а в добавеното време Серхио Агуеро изпълни несериозно дузпа, пропускайки да удвои. Аржентинецът се провали в опита си за "Паненка" и вратарят Едуар Менди улови топката с лекота.

"Челси" изравни в 63' чрез Хаким Зиеш, а в продължението Маркос Алонсо донесе ценните три точки за "сините", възползвайки се от подаване на Тимо Вернер. Малко преди това "гражданите" имаха претенции за втори наказателен удар при съприкосновение между Курт Зума и Рахийм Стърлинг, но реферът Антъни Тейлър ги отхвърли.

Така, три кръга преди края на кампанията, "Сити" води с актив от 80 точки - 13 пред градския съперник "Манчестър Юнайтед", който обаче е с два мача по-малко. Ако "червените дяволи" загубят от "Астън Вила" в неделя, "Сити" отново ще е шампион на Англия.

"Челси" заема третата позиция с 63 точки и даде сериозна заявка за място в топ 4, възползвайки се от грешната стъпка на "Лестър" вчера. "Лисиците" изненадващо отстъпиха с 2:4 на "Нюкасъл" у дома.