"Искрено се надявам тези грешки да не са умишлени, а да са просто моментна преценка", коментира наставникът на Левски Стойчо Стоев по повод решенията на реферите, които ощетиха "сините" в първите три кръга на "А" група.

"Съдиите правят грешки, то е видно. Видяхте в мача с Литекс - объркаха ситуация, отмениха гол на Литекс, няма спор. Но имаше ситуация, в която можеше да дадат дузпа за Левски, имаше ситуация, която можеше да е втори жълт картон за Бумал за едно очевадно нарушение. Тоест потърпевши бяхме и ние, и Литекс. Сега в Разград една ситуация можеше по съвсем коренен начин да промени мача, евентуално. Говоря за отсъдената засада, която я нямаше. Ние няма как да променим съдиите, по-важно е те вътрешно за себе си да бъдат коректни спрямо отборите. Искрено се надявам тези грешки да не са умишлени, а да са просто моментна преценка", каза по темата Стоев.

Неговите възпитаниците ще се опитат да спечелят първа победа от началото на сезона при гостуването си на Черно море в събота. "По принцип е от значение за Левски, независимо с кой играеш, независимо от ситуацията, независимо от класирането, за Левски е наложително да побеждава. Надявам се постепенно във времето да почнем да го правим".

"Курдов и Диаби по-вероятно няма да играят. Ако кажа, че ще е лесно, ще ви излъжа. Ако кажа, че ще е трудно, може би ще съм по-прав. В края на краищата, това ни е професията. Каквато и да е ситуацията, трудна или лесна, ние трябва да излизаме с чест от нея", сподели Стоев.

"По принцип за младите не бива да прибързваме. И аз съм минал по този път и знам, че един млад футболист, за да го изградиш, ти трябва търпение и време. Постепенно се създава спойка в отбора, свикват помежду си футболистите. Аз като цяло не мога да не съм доволен от тяхното представяне, тъй като малко или много те са заедно от общо 20 дни и се опитват да играят нелош футбол", допълни треньорът на Левски.

"Георги Костадинов си имаше проблем с тази контузия от мача с Ботев Пловдив и тя не е излекувана. Но обстоятелствата са такива, че аз се принуждавам да го пускам, с болки, с инжекции. Момчето показва характер и играе с тези болки, но не може да изкара цял мач. Предполагам, че срещу Черно море ще бъде по същия начин. С Бедоя форсирахме влизането му в отбора. За мен най-реално беше средата на август да започна да го пускам по цял мач. Бях принуден малко по-рано да го направя".

"Изпитвам нужното уважение спрямо всеки противник, но подготвям отбора си за сериозен двубой и да победим. Никога не е имало реваншистки чувства. Аз съм такъв човек, не виждам какво печелиш от такъв реваншизъм, защото в един момент колелото ще се завърти и бумерангът ще се върне при теб", каза още Стоев.

"Когато не взимаш точки, със сигурност има някакво притеснение. Твърде рано сме, първенството току-що започна, много отбори тепърва ще губят точки, ние може да печелим точки. Рано е да се говори за някаква оценка", завърши наставникът на Левски.