Левски победи Пирин (Благоевград) с 3:1 на стадион "Георги Аспарухов". В двубоя от 25 кръг "орлетата" от Благоевград поведоха в резултата с гол на Стилиян Николов в 11-ата минута. След това обаче Мигел Бедоя и Венцислав Христов обърнаха до 2:1 още до почивката. Франсис Нар оформи крайното 3:1 в края на двубоя.

"Създаде се доста напрежение около отбора, а и в самия отбор, то се виждаше. То дойде в резултат на някои неудачни резултати. Имаше притеснение, което виждах. Не играеха спокойно, уверено, допуснаха някои гршки, но се стараха. Второто полувреме беше важно да не допуснем гол, а и натежа проблемът с Бурабия и Радослав Цонев, които не проведоха нормален тренировъчен цикъл през седмицата. Загубихме средата на терена, но хубавото е, че използвахме създадените ситуации. В момента нямаме други халфове, Бурабия и Цонев трябваше да стиснат зъби и да изкарат мача", коментира Стойчо Стоев след края на двубоя.

"Аз си знам какви са проблемите, а те не са малко. Беше важно тези ситуации, които ни се открият, да ги реализираме. Има мачове, в които е по-важно да победиш, отколкото да покажеш кой знае каква игра. Този мач бе такъв", допълни наставникът.

"Трудно ми е да кажа дали това ще е повратна точка, но едно е сигурно - напрежението ще изчезне в някаква степен от футболистите. Когато играеш с напрежение, ти се губят голяма част от качествата, които притежаваш. Надявам се постепенно момчетата да станат по-уверени, тъй като имат качества. За да може с по-голяма лекота да побеждават. Преди мсеки мач има напрежение, но не трябва да е повече от необходимото, а при нас наистина беше повече", завърши Стоев.