Старши треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов разкри преди два дни на пресконференция, че от декември не си говорел със собственика на клуба Гриша Ганчев. Освен това оправда лошите резултати с факта, че нямал думата по зимната селекция. По навик припомни още, че съдиите се подигравали с отбора му.
Когато Младенов пое „червените“ през есента, първата му работа беше да се оплаче от лошата подготовка, проведена от предшественика му Любо Пенев. Некадърният, разбирай, Пенев причинил и контузии на куп футболисти. Новият наставник обеща, че през зимата ще поправи щетите и че отборът ще е голяма сила.
През тази пролет обаче ЦСКА играе скучен, бавен, мъчителен, трагичен футбол. Пенев го няма да пречи, но в колелото имало друг прът - липсвали топли контакти с големия бос. А и тези съдии!
Дали Юрген Клоп говори през ден с американските собственици на „Ливърпул“? Не, невъзможно е. Дали хленчи от реферите? Случва се - веднъж на година! Но пък си признава, когато греши!
Но Стойчо Младенов не вижда никаква вина в себе си. За нищо. Вината е във всеки друг, но не и в него.
Затова си заслужи подигравките вчера от Станимир Стоилов, който тихо и кротко измъкна „Левски“ от дупката.
„Ако имам неговите проблеми /на Стойчо/, щях да ходя за риба“, каза Стоилов.
Ами, работата отива нататък - Ганчев да му осигури условията за почивка с въдица в ръка сред природата. Но и там има сериозни проблеми. Понякога кукичката закача дърво или камък на непочистеното дъно, друг път влакното се къса или рибата просто не кълве. И за всичко има виновни, разбира се.