Английският вестник "Експрес" разкри, че българският нападател Димитър Бербатов ще прекрати по-рано почивката си, за да лети в понеделник за Бирмингам, където ще проведе финални разговори с Астън Вила.

34-годишният голаджия е без отбор от края на юни, когато изтече договорът му с Монако. Оттогава името му се спрягаше във връзка с различни клубове като Анталияспор, Олимпиакос и новака в Премиършип Борнемут, пише Гонг.

Изданието разкрива, че последните няколко дни са преминали в интензивни разговори между мениджъра на Вила Тим Шърууд и Бербатов, които изглежда са убедили благоевградчанина да отиде на крака при "виланите".

В неделя той ще бъде в Монтана, за да присъства на кръщенето на малкия син на Стилиян Петров, за когото англичаните смятат, че има немалка заслуга за случването на преговорите. На следващия ден бившият футболист на Тотнъм, Манчестър Юнайтед и Фулъм ще лети за Бирмингам.

"Той ще пътува за Бирмингам в понеделник", твърди анонимен източник, за когото "Експрес" подчертава, че е близък до Берба. "Той проведе няколко телефонни разговора, но шефовете на Вила го убедиха, че трябва да се видят очи в очи. Ако се стигне до споразумение, е възможно Бербатов да мине медицински прегледи във вторник и да бъде представен ден по-късно."