20-годишен футболист с баща северномакедонец и майка испанка подписа вчера договор с „Дунав“. Контрактът на офанзивния халф е до края на първенството с опция за удължаването му. Самуел Наков Фуентес идва в Русе по препоръка на президента на ФК „Македония“, за чийто отбор старши треньорът на русенския тим Мартин Ковачев игра преди 4 години, научи „Утро“. 
Фуентес е роден в испанския град Виляреал. Кариерата му започва в школата на едноименния клуб, като има мачове за филиала на испанците - нидерландския „Рода“ /Керкраде/.
Управата на ФК „Дунав“ ще се опита да уреди правата му още за съботния домакински мач срещу „Черноморец“ /Бс/. Ако не се получи, дебютът му ще е при гостуването на „Бдин“.
„Идвам в клуб, в който трябва да докажа, че мога да съм титуляр. Пред мене не съществува и езикова бариера“, казва Самуел Наков Фуентес за страницата на „Дунав“ във Фейсбук.
А вчера към Русе с идеята да подпише договор тръгна още едно попълнение. Бившият футболист на „Литекс“ и ЦСКА Галин Минков игра за последно за „Локомотив“ /Сф/. Той е роден на 2 ноември 1997 година и е висок 185 см.
Обичайната му позиция е на левия бек, но може да се справя добре и като вътрешен халф.
Очакванията са, че до края на другата седмица „Дунав“ ще се подсили с още един футболист. Вероятно става дума за човек, който действа в полузащитната формация - там, където отборът има най-много проблеми.
А след наказанието на Никола Колев с лишаване на права за един мач старши треньорът Мартин Ковачев ще има да мисли много на кои хора да заложи в тази зона.