Нели ПИГУЛЕВА
„Фламинго Гранд“ е любимият ми хотел в „Албена“. „Лагуна Гардън“, „Алтея“, „Нона“, „.СОМ“ и „Боряна“ са едно прекрасно допълнение към най-красивия курорт по българското Черноморие“. 
Това изречение, съставено от изрязани от вестник „Утро“ имена на хотели в курорта с красиво женско име и свързано в една несъмнена истина от русенеца Пламен Йорданов Симеонов, донесе на читателя на вестника един прекрасен уикенд на брега на Черно море. Именно Пламен Симеонов е новият победител в поредния тур от играта на „Утро“ и „Албена Тур“, който спечели двудневната почивка в един от хотелите в комплекса в този кръг на играта.
Редовно купувам вестник „Утро“ и напоследък участвам в предлаганите игри, разказа Пламен. Всъщност, той започнал да играе, след като научил, че негов колега, също като него собственик на магазин за автоконсумативи, спечелил в такава игра кратка почивка. Той спечели с вестник, който беше купил в павилион на сестра ми, тогава си казах: „Защо пък да не взема и аз да си пробвам късмета в тези игри - и така, и така всеки ден си купувам „Утро“, чета от първата до последната страница, защо да не изрязвам думичките от играта“, разказва русенецът. 
Но откакто започнал да участва в играта, все не му се усмихвало щастието. „Честно казано, жена ми вече взе леко да се изнервя и взе да ми подмята, че е време да спра с тези очаквания. И ето че точно сега излезе и моят късмет“, радва се Пламен. Той дори вчера, в навъсения дъждовен ден, пристигна в редакцията с чудна сламена шапка - в унисон с предстоящото кратко летуване в „Албена“. 
И двамата с жена ми Кремена обичаме „Албена“, няколко пъти сме ходили там на почивка, разказва мъжът. Самият той е любител на моторите и когато през 2009 година си купил новия прекрасен звяр „Кавазаки“, първата му работа била да заведе Кремена с мотора в „Албена“. „Помня, че тръгнахме, без да резервираме място, а беше средата на сезона, по пътя ни валя дъжд, забавихме се, пристигнахме там по тъмно, когато информационният център вече не работеше. Започнахме да търсим места от хотел на хотел. Никъде нищо! Вече бяхме започнали да се отчайваме, а и отново заваля дъжд, когато в хотел „Добруджа“ един много любезен младеж на рецепцията ни влезе в положението и започна сам да се обажда в хотелите на комплекса и да пита колегите си за места. Благодарение на него се настанихме в „Нона“, разказа Пламен Симеонов. 
Той сподели и едно свое интересно наблюдение. За първи път отишъл на „Албена“ като ученик в техникума по дървообработване в края на 70-те - впечатлил го огромният брой скандинавци в курорта. Пет години по-късно ходил пак там като студент - преобладаващият брой летовници били сърби. След това няколко пъти Пламен сварвал тотално руско присъствие, а преди две-три години дъщеря му се върнала от „Албена“ и казала, че е пълно с румънци. Интересно е движението на европейските народи през „Албена“, отбелязва русенецът. И подчертава, че този курорт си остава авторитетна марка за летовниците. Затова Пламен и Албена с удоволствие ще отидат там с късметлийския ваучер, независимо че наскоро са се върнали от осторв Тасос, където са ходили с приятели моторджии. И, разбира се, продължават да играят с „Утро“ и „Албена Тур“, за да проверят късмета си с голямата награда - ол инклузив семейна почивка, която трябва да бъде изтеглена на 14 август.