Семейство Барбукови - строителни предприемачи с меко казано спорна репутация застанаха пред камерата на „ДикOFF" по Нова телевизия за да коментират скандалите в бизнеса, проблемите в строителното предприемачество и какво точно се е случило при отвличането на сина им.

Весела и Димитър са заедно от 18 години и заедно са построили 15 000 апартамента, или над 1,5 милиона застроени квадратни метра. „От 90-а година досега се твърди, че всички строителни предприемачи са милиардери. Аз съм от създателите на частното предприемачество и мога да кажа, че няма такива цифри и печалби", казва Димитър Барбуков.

Много често на семейството се гледа като на мошеници и измамници, но според тях, това не е обосновано. „За съжаление в публичното пространство много лесно може да се изстрелят празни думи, без реално хората да си дават сметка какво могат да си причинят с това. От друга страна съм съгласна, че това е част от нашия пейзаж. Много малко икономически структури са оцелели над 20 години. След като си оцелял толкова дълго, явно има защо. Бизнесът в България е ежедневен стрес. Предлагам на всеки да дойде и да види аз как живея", допълва Весела Барбукова.

„След отвличането на сина ни реших, че не искам децата ми да живеят в България. Затова двете ни дъщери са във Виена. Искам да изградя децата ми да са модерни, креативни, отворени и различни", категорична е тя.

"Не можех да спя, когато отвлякоха сина ми", призна бизнесменът. Той каза, че е благодарен на властите, които са върнали наследника му. "Това е една от причините двете ни дъщери да са във Виена", включи се съпругата Весела.

"Аз приемах обажданията, включително и първото. Когато една държава си е на мястото и службите работят, не може да се случи такова нещо. Добромир показа страхотна психика. Много мъжко момче е, преодоля всичко това много геройски", коментира г-жа Барбукова.

Мъжът й призна, че са му искали огромна сума в брой. "Взел съм мерки това да не се случи отново".

Димитър Барбуков е убеден в правото си за прословутото дело, което се води срещу него за един от построените блокове. "Всички инстанции се произнесоха. Трябваше 50 процента от жилищата да са за мен, такава беше договорката ми с ЖСК-то", разказа строителният бос.