43-годишен великотърновец почина в неделя сутринта в областната болница, след като съпругата му Десислава И. /44 г./ го надупчи с нож.

Екшънът се разиграл около 17.30 ч. в събота в жилището на двойката в старопрестолния град. Съпрузите били солидно почерпени и между тях избухнал лют скандал. Тогава жената грабнала кухненския нож и наръгала многократно мъжа си Иван в корема. Щом видяла бликналата кръв, Десислава сама позвънила на тел.112 да търси помощ.

Пострадалият незабавно бил откаран в областната болница с изключително тежки наранявания по червата и коремната аорта. Извършена била спешна операция, при която специалистите шили кръвоносните съдове и успели да спрат кървенето. Иван бил настанен в реанимацията в съзнание, но с тежък шок и на командно дишане. "Пациентът беше стабилизиран, но тази сутрин малко след 8 часа /в неделя б.а./ изкърви обилно край дренажите, за минути леглото му се обля в кръв и преди да успеем да направим каквото и да било, издъхна от кръвозагуба", обясни шефката на отделението д-р Сибила Маринова.

Тялото е откарано за аутопсия.

Съпругата е арестувана. Предстои да и бъде повдигнато обвинение за убийство. Процесуално-следствените действия продължат.