Хакерите от украинската организация "Кибер Бeркут" пуснаха в Интернет шокиращи кадри, които показват, че "екзекуция" на боец от Ислямска държава всъщност се е снимала в специален кинопавилион, съобщи руската телевизия NTV. От кадрите се вижда ,че "джихадистът" всъщност е актьор, както и останалите "военни".Както поясняват на страницата си в Интернет самите хакери, сензационното видео намерил на електронен носител един от колегите на сенатор Джон Маккейн. Те обаче не казват името на човека. 

Хакерите допълват, че освен постановката с "джихадиста" на носителя има и други неща, които са още по-интересни от това. "За момента даваме гласност само на това видео, защото смятаме, че обществеността трябва да види как политиците по света я манипулира", допълват хакерите. 

За да опънат малко нервите на сенатор Маккейн, от "Кибер Беркут" публикуваха на страницата си в Интернет и послание към него: " Уважаеми сенатор Маккейн.Препоръчваме ви горещо, при следващо пътуване в чужбина, а и особено на територията на Украйна, недейте да носите със себе си конфиденциални документи".